Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Orfeus' trøst,
opera for
babyer

Ferdigspilt

En operaopplevelse for barn i alderen 0–3 år!

Smerte, sorg, trøst og glede – det er følelser de aller minste kjenner til. Og det er også følelser opera handler om! Orfeus' trøst er en nyskrevet opera for de aller yngste, der barn og voksne sammen får oppleve at den man har mistet kan vinnes tilbake med sang.

Orfeus roper ut – han har mistet det fineste han har, sin kjære Euridice. Han blir trist og synger en vakker, sørgelig sang. Musikken lokker Euridice tilbake. Er hun den samme eller er hun forandret? Plutselig blir hun borte igjen. Orfeus tar frem harpen og synger. Og se, der er hun endelig!

I babyoperaen Orfeus' trøst tas barn og voksne med tilbake til barokkens tid. Musikken er komponert av Maja S. K. Ratkje, etter et fragment av Christoph Willibald Glucks arie fra operaen Orfeus og Euridice (1774). En verden av kostymer, parykker, danser og lyder viser hvordan vi stadig kan finne hverandre igjen – og finne trøst.

Deler av teamet bak suksessen Korall koral – en babyopera er nå tilbake i operaen foajé med både Orfeus' trøst og Amors varme, opera for babyer.

Team og medvirkende

Idé, konsept og scenario (libretto) Christina Lindgren
Musikk og tekst Maja Solveig Kjelstrup Ratkje etter en arie fra Orphée et Euridice av Christoph Willibald Gluck/ Ranieri de´ Calzabigi/ Pierre-Louis Moline

Regi Christina Lindgren
Koreografi Elizabeth Svarstad
Scenografi 
Tormod Lindgren
Kostyme Christina Lindgren
Dramaturg Svante Aulis Löwenborg
Utøvere Elisabeth Holmertz, Silje Aker Johnsen, Marie Delna
Produsent Babyopera Camilla Svingen / Syv Mil
Konsulent Karstein Solli
Produksjon En samproduksjon mellom Babyopera og Den Norske Opera & Ballett, og en del av Ultima 2020. Støttet av Norsk Kulturråd

 

Film

Liten introduksjon til baby-operaene