Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Astrid Nordstad

Mezzosopran

Astrid Nordstad var solistpraktikant ved Nasjonaloperaen sesongene 2018/19 og 2019/2020.

Nordstad kommer fra Trondheim og fullførte sin bachelorgrad ved Norges Musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo i 2014. Videre studier førte henne til den anerkjente pedagogen Susanna Eken ved Det Kongelige Operaakademi i København.

Høsten 2017 debuterte Nordstad på Den Kongelige Opera i København, som Flora i Verdis La traviata. Her har hun også sunget Adalgisa i Bellinis Norma og Arnalta i Monteverdis Poppeas kroning, tittelrollen i Brittens Rape of Lucretia og Dorabella i Così fan tutte.

I mars 2018 sang hun igjen rollen som Flora i La traviata med Trondheim Symfoniorkester & Opera. Forrige sesong gjestet hun RingsakerOperaen som Rosina i Barberen i Sevilla. Våren 2019 sang hun Dido i Dido og Aeneas på Operaens Scene 2, og på Hovedscenen har hun sunget rollene som Majsa i Spar Dame, Gianetta i Elskovsdrikken, Herlovs-Marte i Anne Pedersdotter, Tisbe i La Cenerentola og Maddalena i Rigoletto. Hun har også sunget abbedissen i en konsertframføring av Suor Angelica på Hovedscenen, og Mercédès i Carmen – en scenisk konsert.

Sesongen 21/22 har Astrid Nordstad også debutert som Carmen med Helgeland Sinfonietta, og i verdenspremieren på Klippøerne av Ole Olsen med Arctic Philharmonie. I tillegg har hun en flere konsertoppdrag med bl.a. Trondheim Symfoniorkester og under Oslo Kirkemusikkfestival.

Astrid Nordstad Astrid Nordstad / Foto: Olava Foto

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Tidligere forestillinger