Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Audun Iversen

Baryton

Den nordnorske barytonen Audun Iversen begynte å synge først i en alder av 22 år, og ble uteksaminert ved Norges musikkhøgskole i 2005. Han studerte videre ved Operaakademiet i København og Hochschule für Musik und Theater i Leipzig.

I 2007 gikk Audun Iversen helt til topps i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, og var også finalist i Hans Gabor Belvedere sangkonkurranse. Året etter fikk han den danske Reumert Talent Award og var HSBC-vinner på Aix-en-Provence-festivalen.

Audun Iversen opplever en stor internasjonal suksess. Han har sunget Figaro i Barberen i Sevilla (San Francisco Opera); Greven i Figaros bryllup (Den Konglige Opera i København, Den Norske Opera & Ballett, Deutsche Oper Berlin og Glyndebourne-festivalen); tittelrollen i Eugen Onegin (Den Kongelige Opera, Opéra de Lille, Bolsjoj-teatret i Moskva, English National Opera og Den Norske Opera & Ballett); Don Giovanni med Glyndebourne-festivalen på turné i England; Sharpless i Madama Butterfly (Den Kongelige Opera og Teatro dell’Opera di Roma); Albert i Werther (Opernhaus Zürich og Royal Opera House Covent Garden, London); Marcello i La bohème (Covent Garden, San Francisco Opera og Den Kongelige Opera); Olivier i Capriccio (Lyric Opera of Chicago); Grev Luna i Trubaduren (Opera Hedeland, Danmark); Posa i Don Carlo ved Oper Frankfurt, og tittelrolleinnehaver i Wozzeck (Oper Frankfurt og Den Norske Opera & Ballett). 

Da Iversen sang tittelrollen i Eugen Onegin ved Den Norske Opera & Ballett våren 2020, mottok han strålende kritikker, og NRK kalte ham «en Onegin av de sjeldne». 

Han er også en etterspurt konsertsanger og har sunget med orkestre både i Europa, Asia og USA. Audun har også medvirket på flere sceniske innspillinger: Grev Almaviva i Figaros bryllup ved Glyndebourne og Albert i Werther ved Opernhaus Zürich. I tillegg har han medvirket på flere CD-innspillinger.

Dirigenter som Iversen har arbeidet med omfatter størrelser som Antonio Pappano, Christian Badea, Marc Soustrot, Riccardo Muti, Daniel Harding, Robert Ticciati, Sebastian Weigle og Thomas Søndergaard.

Audun rakk å gjennomføre sin rolledebut som Posa i Don Carlo i Frankfurt rett før nedstengningen grunnet covid-19, før pandemien satte en stopper for flere prestisjefulle oppdrag: Figaro i Barberen i Sevilla ved Santa Fe Opera, Lescaut i Manon og Albert i Werther ved Opernhaus Zürich, Olivier i Capriccio ved Opéra National de Paris og Germont i La Traviata ved Nasjonaloperaen i Praha.

På den hjemlige scenen var han nylig å se som Sulpice i Regimentets datter ved OscarsborgOperaen. Senere i høst skal han tilbake til Praha for flere forestillinger av La Traviata, før han drar videre til Genève for å synge Zurga i Perlefiskerne.

 

Augun Iversen Foto: Gisle Bjørnebye

Opptredener

Tidligere forestillinger