Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Juhani Kaasinen

Cello

Juhani Kaasinen begynte å spille cello i 1989, i Keski-Uusimaa Musikkskole i Järvenpää, Finland. . Senere fortsatte han studiene sine i Helsinki Metropolia University of Applied Sciences studium i musikk. Siden høsten 2005 har Juhani studert ved Sibeliusakademiet, ledet av Timo Hanhinen og vil bli fullført i kommende høst, en Master of Music.

Juhani har vært involvert i mange kammermusikkprosjekter, og har deltatt i en rekke internasjonale mesterklasser (for eksempel Chillingrian Quartet, Schmuel Ashkenazi, European Chamber Music Academy ECMA).

Den første jobben som fast-ansatt fikk Juhani i 2009 da han ble valgt med Den Norske Opera og Ballett. Før dette jobbet han i Lahti Symfoniorkester som et substitutt perioder 2006-07 og 2008-09.   I tillegg har Juhani gjort noen kortere vikariater med Tampere- og Helsinki Filharmonien. Ungdomsorkestre nevnt Orkester Norden i 2003, 2004 og 2006, samt Vivo Symphony Orchestra 2001-03.

I februar 2010 nådde Juhani IV premien i nasjonal XI Turku Cellokonkurransen i Finland, og mottok strålende kritikker fra kritiker i finske tidninger.

Juhani Kaasinen utfører regelmessig som kammermusiker, for eksempel Den Norske Operaens kammermusikkserien, og har holdt konserter i ulike deler av Finland og Norge
 

Opptredener