Kansellert
Beethoven
og
Kverndokk

Forestillingen er avlyst
I tråd med Oslo-byrådets beslutninger avlyser vi alle forestillinger, konserter og andre publikumsaktiviteter ut november. Publikum med billetter blir kontaktet og får billetter refundert.
Kontrasten mellom østlig og vestlig musikk står i sentrum denne kvelden. Vi får blant annet høre Gisle Kverndokks The Silk Road, og Beethovens kurfyrstelige harmonimusikk.
Fra silke i Venezia til snø i Kina: I suiten The Silk Road tar Gisle Kverndokk oss med på en musikalsk vandring østover langs Silkeveien. Der lar han et utvalg folkemusikk forenes og foredles i en suite for blåseoktett med kontrabass. Dette er den samme besetningen som den Keiserlige Harmonimusikken i Wien utgjorde på Beethovens tid. Verket ble urfremført av Oslo Kammerakademi i 2017.
Stereotyper fra Østen
Beethoven preger denne kvelden med Oslo Kammerakademi. Verkene Rondo i Ess-dur WoO 25 og Parthia (Oktett) Op. 103 for blåsere, er begge skrevet av den unge Beethoven i 1792. Han var i tjeneste hos kurfyrsten av Köln og fikk i oppgave å komponere for den kurfyrstelige harmonimusikken. Rondo i Ess-dur hadde den keiserlige harmonimusikken i Wien som ideal, og var et ensemble sammensatt av åtte blåsere og et sekstenfots bassinstrument (kontrabass eller kontrafagott).
I Wien hadde keiseren innført et slikt ensemble allerede i 1782 under benevnelsen «den Keiserlige Harmonimusikk», og denne moten innen musikklivet spredte seg raskt til mange hoff i Europa. Beethoven har i stor grad preget den vestlige kunstmusikken, og publikum strømmer fortsatt til konsertsalene for å høre hans musikk.
Program
Ludwig van Beethoven Rondo i Ess-dur WoO 25 og Parthia (Oktett) Op. 103
Gisle Kverndokk The Silk Road (2017) Suite i 10 satser