Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Barn og unge i Operaen

Vi ønsker at både barn og unge skal bli kjent med opera og ballett. Derfor har vi ulike tilbud tilpasset forskjellige aldersgrupper, fra sang- og danseleker for de minste til egne arrangementer for unge mellom 16 og 30 år.

Operaen i Minecraft
Nå kan skoleelever over hele landet besøke Operahuset i det populære dataspillet Minecraft. I et nyutviklet undervisningsopplegg inviteres elevene til å slippe kreativiteten løs og bygge digitale kulisser til forestillingen Orfeus i underverdenen.

I læringsspillet Operaen i Minecraft er Operahuset i Oslo gjenskapt i detalj. Her får elever på mellomtrinnet og i ungdomsskolen bygge sin egen scenografi. Samtidig blir de kjent med Operahuset, verkstedene og flere av yrkesgruppene som er nødvendig for å skape store forestillinger. Læringsspillet er nå tilgjengelig for alle skoler med tilgang til Minecraft: Education Edition, og er klart til bruk i undervisning i flere fag. 

Les mer på Skogliv.no

Mini – sang- og danselek for barn mellom fire og sju år

Gjennom Mini-serien blir de aller minste kjent med en aktuell opera- eller ballettforestilling. Barna synger, danser og leker, og får opptre som onde trollmenn, småsvaner, prinser og prinsesser, alt etter hvilket opera- eller balletteventyr vi trer inn.

Mini-serien ledes av formidler og pianist Marianne Oulie Wiik eller ballettpedagog Gro Gudim, sammen med en operasanger eller ballettdanser.

Voksne ser på fra galleriet, og må ha egen billett. Vi ønsker at flest mulig barn skal kunne delta på Mini-forestillingene. Derfor ber vi om at det ikke er med flere voksne i følge med barna enn helt nødvendig.

  • Billetter (voksne og barn): 100,-
  • Varighet: 50 minutter
  • Alder: 4–7 år 
  • Sted: Formidlingssenteret

Er du mellom 16 og 30 år? Bli med på Ung i Operaen!

På noen forestillinger i året selger Ung i Operaen billige billetter, og kombinerer ofte dette med arrangement enten før eller etter. Noen ganger har vi hele salen, andre ganger alle plassene på tredje balkong.

På denne måten ønsker vi at flere unge skal få oppleve både klassiske og moderne oppsetninger av opera og ballett. 

Meld deg på ved å sende en e-post med navn og fødselsdato til ungdomsambassador@operaen.no, så får du informasjon og forkjøpsrett til senere arrangement!

Følg oss på facebook
eller instagram

 

Ung i Operaen blir drevet av Operaens Ungdomsambassadører, som ligger under formidlingsavdelingen i Operaen. Arrangementene er sjenerøst støttet av våre Hovedsamarbeidspartnere DNB og OBOS.

Ungdomsambassadører

Operaens Ungdomsambassadører består av 15–20 frivillige, med et felles engasjement for opera, ballett og klassisk musikk. Ellers er alle under 30 år, har ulike bakgrunner og har valgt ulike studieretninger eller profesjoner. 

Ungdomsambassadørene er ansvarlig for Ung i Operaen-arrangementene. Dessuten deltar Ungdomsambassadørene på interne kurs, har faste møter hver måned og andre sosiale arrangementer.

Har du lyst til å bli Ungdomsambassadør?

Aktivitetene til Ungdomsambassadørene følger skoleåret, og er en unik arena for nettverksbygging og innblikk i en av landets største og beste kulturscener.

Vi vurderer nye søknader imot hver vår. Send søknad og CV til ungdomsambassador@operaen.no.