Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side
Til forestillingsside
Ingenting
Ingenting

Randi Stene om Ingenting

Endelig kan vi presentere en opera for og med ungdom! Og endelig Ingenting!

 

Dette relativt nye verket av David Bruce og Glyn Maxwell skulle egentlig hatt premiere hos oss i januar 2022, men ble kansellert på grunn av COVID. I mange år har barnekoret vårt sett fram mot denne premieren. Og her blir det tydelig hvilken fantastisk gjeng av unge talenter vi er så heldige å ha som en del av Nasjonaloperaen både i barnekoret og blant våre solistpraktikanter, som synger hovedrollene i stykket. 

Akkurat nå ser vi en verden der man lett kan miste troen på det gode i mennesket. Ingenting er en sterk historie, blant annet fordi den ikke gir noe enkelt bilde av hva som bor i et individ – heller ikke av unge mennesker. Også i dem kan det bo både skjønnhet og grusomhet. Som i oss, rommer denne operaen begge deler: det vakre og det forferdelige. 

I Ingenting står de eldste fra Barnekoret sammen med ungdom fra musikklinjer i Oslo og unge instrumentalister side om side med profesjonelle voksne musikere i orkestergrava. Sammen stiller de spørsmålet: Hva er det egentlig som har mening i verden? Og svaret gir de oss gjennom det de gjør: Mening skaper vi mennesker gjennom det gode vi skaper sammen, og musikken er det mektigste middelet og målet vi har for en slik fredsbevarende styrke. Derfor er Ingenting noe av det mest meningsfulle vi kan gjøre i disse dager, da det er lett å la seg fange av meningsløshet og apati. Det er dette allting handler om.   

Randi Stene,  

Operasjef