Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Cina Espejord

Danser og koreograf

Cina Espejord har danset i Nasjonalballetten siden 2004, og gjort roller som Clara i Nøtteknekkeren, Vinterfeen i Askepott, og Skjønnhetens fe og pas de quatre i Tornerose. Hun har også danset fremtredende partier i Forsythes Workwithinwork, Duatos Multiplicity – Forms of Silence and Emptiness, Kyliáns Stepping Stones, Last Touch First, Falling Angels og Petite Mort, Balanchines Allegro brillante, Serenade og Theme and Variations, Walerskis Chamber, Ekmans A Swan Lake, og Strømgrens Lamentate, og koreografene Lidberg og Støvind har skapt partier for henne. Hun har også medvirket i Giselle og MacMillans Manon.

Som koreograf har Espejord skapt flere verk for Nasjonalballetten, blant annet en ungdomsversjon av Romeo og Julie sammen med Kristian Støvind. I 2014 debuterte hun på Hovedscenen med Ghosts – Ibsens Gengangere, som hun skapte sammen med regissør Marit Moum Aune. For denne koreografien vant hun Kritikerprisen 2015.

Espejord har også skapt verk utenfor Nasjonalballetten. I 2014 var den Kritikerpris-nominerte Over hodet under huden på turné med Riksteatret. I 2017 hadde hun regi og koreografi på forestillingen Musikkfabrikken på Oslo konserthus.

Espejord er utdannet ved Den Norske Operas Ballettskole og Ballettschule des Hamburg Ballett, og var aspirant ved Nasjonalballetten før hun i 2004 ble ansatt i kompaniet.

Svart/hvitt portrett av danser i Nasjonalballetten Cina Espejord / Foto: Erik Berg

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Utvalgte tidligere forestillinger