Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Emma Lloyd

Siden hun ble ansatt i Nasjonalballetten i 2006, har Emma Lloyd danset roller som Olga i Crankos Onegin, Kitty i Spucks Anna Karenina, Micaëla i Scarletts Carmen – en ballett i tre akter, og prinsessen i Scarletts Ildfuglen, en rolle som i likhet med hennes parti i Scarletts Vespertine ble skapt for henne. Hun danset i Haagenruds The Commoners, StrømgrensUtkanten og Øyens Timelapse, og gjorde rollen som både Ophelia og Student i Øyens The Hamlet Complex.

Lloyd har danset klassiske roller som Clara i Nøtteknekkeren, Amor i Nurejevs Don Quixote, Blåfugl-pas de deux og Sangens fe i Tornerose, og medvirket i blant annet Stevensons Askepott, Holmes' Svanesjøen og MacMillans Manon. Hun har også danset i neoklassiske verk som Balanchines Theme and Variations og Serenade.

Lloyd har utmerket seg i mange verk av Kylián: One of a Kind, Sechs TänzeNo More PlayTar and Feathers27'52"Gods and DogsStepping StonesWings of Wax, Arcimboldo og Bella Figura. Hun har også hatt fremtredende partier i Forsythes The Second DetailEnemy in the Figure og One Flat Thing, reproduced, Duatos White DarknessMultiplicity og Without Words, og Skew Whiff, Sh-Boom, Safe As Houses, Skew Whiff og Sad Case av León og Lightfoot.

Lloyd er fra Wales og har sin utdannelse blant annet fra Royal Ballet School i London. Før hun kom til Nasjonalballetten, danset hun ved Dresden SemperOper Ballett, der hun blant annet gjorde ledende roller i Don Quixote, Kyliáns Sinfonietta og koreografier av John Neumeier.

 

Svart/hvitt portrett av danser i Nasjonalballetten Emma Lloyd

Opptredener

Utvalgte tidligere forestillinger