Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Eline Korbi

Sopran (solistpraktikant)

Eline Korbi (f. 1994) er en norsk, lyrisk sopran fra Jessheim, Viken. Våren 2022 fullførte hun sin mastergrad på Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo, hvor hun har hatt Yngve Søberg som sanglærer. Hun er ansatt som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett sesongen 22/23 og 23/24. 

Korbi debuterte på Den Norske Opera & Ballett i rollen som Minerva i Orfeus i Underverdenen av Offenbach, høsten 2021, og har også sunget Berta i Barberen i Sevilla her. 

I inneværende sesong skal hun synge Agnes i Ingenting, Clorinda i a Cenerentola og Minerva i Orfeus i Underverdenen.

Som en del av masterstudiene sang Korbi tittelrollen i Elisabetta Regina d’Inghilterra av Rossini på Scene 2 på Den Norske Opera & Ballett vinteren 2022.  

Gjennom studiene ved Operahøgskolen har Korbi medvirket i roller som Marguerite i Gounods Faust og Elena i La Donna del Lago av Rossini. Tidligere har hun også sunget Papagena i Tryllefløyten, og gjort utdrag av rollen som Elettra i Mozarts Idomeneo sammen med Barrat Dues Kammerfilharmoni og kor.  

Eline startet sangstudiene ved NTNU Institutt for Musikk i Trondheim, hvor hun avsluttet med toppkarakter i 2018. I 2020 fullførte hun sin mastergrad i utøvende klassisk sang ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo.  

Eline Korbi

Opptredener

Utvalgte tidligere forestillinger