Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Operaorkestret: Samuel Barber med

Guro Kleven
Hagen

Ferdigspilt

Amerikansk og finsk musikk med Operaorkestret

Fiolinkonserten til den amerikanske komponisten Samuel Barber har fått en plass i hjertene til mange lyttere, og nå kan denne melodiøse og lyst drømmende fiolinkonserten oppleves med Operaorkestrets egen konsertmester Guro Kleven Hagen som solist.

Da Guro Kleven Hagen ble ansatt som konsertmester i 2018 i en alder av 23, var det som den yngste i Den Norske Opera & Balletts historie.

Ved siden av konsertmesterstillingen har Kleven Hagen også en strålende karriere som solist og kammermusiker.

Lindberg og Sibelius

Finland kunne i 2017 feire 100 år med selvstendighet. I forbindelse med jubileet ble det bestilt et verk av komponisten Magnus Lindberg, Tempus fugit. Det 30 minutter lange stykket byr på alt fra impresjonistiske og lyse farger til rikelig med melodiske linjer.

En annen finsk komponist, Jean Sibelius, var 52 år da Finland ble selvstendig. Han levde mesteparten av livet under russisk styre, og var påvirket av russisk musikk – noe som kommer spesielt til uttrykk i de første symfoniene. Nå er det den første av disse i alt syv symfoniene som skal til pers hos Operaorkestret. Her hører vi mystikk, mørke og villskap, eller for å si det med anmelderen i den tyske avisen Hamburger Nachrichten i 1900: «Hans symfoni, fylt av utemmelig kraft, lidenskapelig livlighet og bemerkelsesverdig mot, er et verk som vekker stor oppsikt, som går nye veier eller snarere kaster seg frem som en beruset gud.»

Dirigent er estiske Risto Joost. Han er tidligere vinner av den internasjonale Malko-konkurransen, og er for tiden kunstnerisk sjef for Tallin Philharmonic Society.

  • Gratis introduksjon en halvtime før konserten
  • Du kan forhåndsbestille pausebevertning her: pauseservering.no

Guro Kleven Hagens hjemmeside:  
Risto Joosts hjemmeside: 

Program

Magnus Lindberg:
Tempus fugit

Samuel Barber:
Fiolinkonsert, op. 14

Jean Sibelius:
 
Symfoni nr. 1 i e-moll, op. 39 

Lyd og bilde