Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

AVLYST

Paul
Lewis

Ferdigspilt

Denne konserten er dessverre avlyst.

Har du kjøpt billetter til denne konserten, vil du få pengene refundert. Hvis billettene er kjøpt med kort, vil dette skje automatisk. Du vil bli kontaktet av kundesenteret vårt.

Seks av Schuberts pianosonater står på programmet på de to konsertene Paul Lewis har i Operaen. Denne gangen har han blant annet med seg et utdrag sonater Schubert ikke rakk å fullføre før han døde, bare 31 år gammel. 

Relikvie og ungdomstoner 

Sonate nr. 15 skulle egentlig inneholder fire satser, men slik kallenavnet «Relikvie» tilsier, ble bare deler av verkets hellige kropp ferdig. Schubert fullførte to satser, som ble gitt ut alene først i 1861 – 36 år etter at de ble skrevet.  

Før pausen tar Lewis fram et av Schuberts ungdomsverk, ofte kalt «lille A-dur» av kjennere. Den ble komponert da komponisten knapt var 20 år, under et ferieopphold i nærheten av Wien.  

Blant de største  

Fra ungdomstid til livets slutt: Etter pausen får vi høre sonaten med tilnavnet «Premiere grande sonata», som var én av bare tre sonater som ble gitt ut i Schuberts levetid.  

Denne sonaten fikk mange av hans samtidige til å tro at han virkelig ville leve opp til rollen som Beethovens etterfølger.  

Schubert-spesialist  

Schubert har lenge vært en spesialitet for Paul Lewis, og han har spilt inn et stort antall av Schuberts verker på plateselskapet Harmonia Mundi. Disse innspillingene har plassert ham i aller øverste sjikt av konsertpianister. Konserten inngår i hans internasjonale turné, der han spiller alle Schuberts pianosonater. Til Operaen tar han med seg seks av dem, og den første konserten finner du her 

 

Program

Pianosonate nr. 15 i C-dur, D840 
Pianosonate nr. 13 i A-dur, D664 
Pianosonate nr. i a-moll, D845