Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side
Til forestillingsside
Blåskjeggs borg – en operatrilogi
Blåskjeggs borg – en operatrilogi

Biografier skuespillere

Liv Rørmark

Liv Rørmark (f. 2001) er en Oslo-basert dansekunstner. Hun utdannet seg ved Høyskolen Kristiania med bachelor i jazzdans (2023). Hun har siden jobbet som bl.a freelance danser og skuespiller på Operaen i forestillingen La traviata

Eline Øverby

Eline Øverby er utdannet skuespiller ved Teaterhøgskolen i Gøteborg/Högskolan för Scen och Musik. Etter endt utdanning har hun hatt sitt virke som frilansende skuespiller i Norge der hun bl.a. har jobbet ved Teater Innlandet, Unge Viken Teater og Teatret Vårt. Hun jobber for tiden også med improvisert teater ved Det Andre Teatret, og som innleser for flere forlag.

Maja Evenshaug Christiansen

Maja Evenshaug Christiansen (27) er utdannet skuespiller fra Westerdals Oslo ACT, og har etter endt utdannelse jobbet freelance som skuespiller både på scenen og foran kameraet. Hun har blant annet spilt i de Heddapris-vinnende forestillingene INGENTING («Beste forestilling for ungdom») i 2019 ved  Tigerstadsteatret og Oslo Nye Teater og Mio, min Mio ("Beste barneforestilling") i 2022 med Riksteatret. Christiansen var igjen tilknyttet Oslo Nye Teater vinteren 2022, da hun spilte hovedrollen Selma i Snøfall. Sommeren 2023 sto hun på to av Norges største utendørsscener som Ingrid og Anitra i Peer Gynt på Gålå og som Astrid/Frøya i Olav den Heldige på Stiklestad. Hun debuterte på musikalscenen som Rizzo i Grease i Oslo Spektrum høsten 2023. Maja har også vært å se på TV-skjermen som Hege Husby i tre sesonger av Rådebank (2020-2022)en rolle som skaffet henne to Gullruten-nominasjoner som "beste birolle" og "beste hovedrolle", samt nominasjon til Seriekritikerprisen for "beste hovedrolle".  Hun har også vært å se  som Filipa i TV2-serien Julestjerna (2021).

Begoña Puentes

Spanske Begoña Puentes er skuespiller, spesialisert i fysisk teater. I 2016 debuterte hun som hovedrolleinnehaver med Vaina Chévere-kompaniet ved Teatro Milanés i Pinar del Rio, Cuba. Hun begynte skuespillerutdanningen sin ved Universitetet i Almería, og vant nasjonale og internasjonale priser i Andalusia, Galicia og Belgia. I 2018 flyttet hun til Madrid for å spesialisere seg i fysisk teater ved Royal School of Dramatic Art, og i 2020 studerte hun i ett år ved Academy of Performing Arts i Praha. I 2022 hadde hun premiere i Madrid med stykket “Diez Días” av Virginia Burgos, hvor hun spilte mer enn 5 karakterer på scenen. Hun bor for tiden i Oslo og samarbeider aktivt med Barataria Teatro. Hun har også deltatt i flere prosjekter innen fysisk teater og klovning, som Romance Sonámbulo ved Oslo International Flamenco Festival og Rasky og Rumpa ved Musikk Fest Oslo.  Hun har også jobbet som statist i La traviata ved Operaen, og skal snart spille Mulier i teaterstykket Sextillis av Barataria Teatro og Britz Producciones.

Blåskjeggs
borg
Til forestillingsside