Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Ballettskolen

Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett startet opp i 1965, og har siden vært Norges ledende skole for grunnutdanning i klassisk ballett.

 

Om Ballettskolen

Vår oppgave er å gjennom en solid grunnutdanning i ballett, bidra til rekruttering til vår flotte Nasjonalballett, samt til enhver tid ha godt skolerte elever som kan gjøre barneroller i Nasjonalballettens oppsetninger. Dette skal vi gjøre gjennom å ha et program som holder et svært høyt nivå, også i internasjonal sammenheng, for talenter i alderen 6 til 16 år.

De tre siste årene av vårt program gis i samarbeid med Ruseløkka skole gjennom det integrerte skole med ballett-tilbudet innenfor deres ungdomstrinn. Det er det eneste i sitt slag i Norge og er åpent for søkere fra hele landet.

Opptaksprøve

Nasjonal opptaksprøve for unge ballettalenter

Ønsker du å satse profesjonelt innen klassisk ballett og er allerede på et høyt nivå? Begynner du i 8. klasse til høsten?

Utdanningsetaten i Oslo, Ruseløkka skole og Ballettskolen ved DNO&B inviterer til opptaksprøve for viderekommende elever innen klassisk ballett. Elevene får utdanning innen klassisk ballett på høyt internasjonalt nivå, og mange tidligere elever har blitt profesjonelle ballettdansere i Nasjonalballetten og i utenlandske kompanier. Elevene får undervisning i klassisk og moderne, pas de deux, karakterdans, akrobatikk og innstudering av variasjoner. Elevene får også muligheten til å kvalifisere seg for deltagelse i internasjonale konkurranser og ikke minst medvirke i oppsetninger med Nasjonalballetten på Operaens hovedscene. 

Opptaksprøve til 8. trinn fra høsten 2024 finner sted 10. og 11. april i Ballettskolens lokaler i Operaen. 

Søknadsfrist 15. mars.

Les mer om tilbudet her 

Slik fungerer Ballettskolen

Å være en del av Den Norske Opera & Ballett og dermed ha nærhet til Nasjonalballetten er en sterk motivator for arbeidet med å gi våre talenter tett, utfordrende og positiv undervisning, for å gjøre dem til dyktige dansere med en sterk indre motivasjon.

Ballettskolen bekjenner seg ikke til ett spesielt undervisningssystem. Elevene undervises av en stab av internasjonale ballettpedagoger med bred bakgrunn, men som samtidig har en felles plattform for grunnleggende faktorer i ballettundervisningen. Dette gir elevene en solid danseteknisk base og et bredt stilmessig erfaringsgrunnlag som skal bygge opp mot den kombinasjon av ren klassisk teknikk og allsidighet som Nasjonalballetten demonstrerer og etterspør. Som et resultat av det gode arbeidet er det for tiden elever fra oss ved ledende ballettskoler her hjemme og ute i Europa, og tidligere elever er i dag profesjonelle i ledende ensembler som Nasjonalballetten, Royal Ballet i London, Dortmund Ballet i Tyskland og Houston Ballet i USA.

I tillegg til ordinær trening er sceneerfaring en viktig del av utdanningen. Først og fremst gjennom deltagelse i Nasjonalballettens oppsetninger som blant annet Svanesjøen, Askepott, Hedda Gabler, Ghosts - Ibsens Gengangere, og ikke minst Nøtteknekkeren, hvor opp mot 90 ballettskoleelever deltar. Men også i skolens årlige elevforestilling eller mindre forestillinger i Operaen, rundt om på skoler eller andre steder.
De eldre elevene får også sjansen til å kvalifisere seg til internasjonale ballettkonkurranser, og vi er stolte over å ha fått sterke resultater i konkurranser som den årlige nordisk-baltiske ballettkonkurransen Prix du Nord i Sverige og prestisjetunge Prix de Lausanne.

Disse barna elsker ballett - og Ballettskolen!


Opptak til Ballettskolen skjer gjennom opptaksprøver rundt skolestart hver høst, og annonseres her under ledige stillinger.

Opptaksprøve til Ruseløkka-tilbudet skjer på våren, og annonseres på Ruseløkka skoles hjemmeside fra februar. Søknadsfrist 15. mars 2024.

Kontakt

Knut Breder

Leder/manager
knut.breder@operaen.no

Jörg Wiesner

Produsent/producer
jorg.wiesner@operaen.no / 41 69 36 56

Trine Bryhn Damm

Avdelingskoordinator 
trine.damm@operaen.no / 45 13 13 14