Skip to main content
Shopping basket My page

The Children’s Chorus

Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett ble etablert våren 2002, og deltar både på ordinære opera- og ballettproduksjoner og ved spesielle anledninger.

Koret består av omtrent 70 barn, både gutter og jenter, som har vært gjennom omfattende opptaksprøver. Koret er delt inn i grupper for de som er 6–10 år og 10–17 år. Barna undervises ukentlig i sang, drama og bevegelse.

Barna på Hovedscenen

Barnekoret har vært med i flere av Nasjonaloperaens hovedsceneoppsetninger, blant annet Tosca, Den fjerde nattevaktLa bohème, Tryllefløyten, Otello, Rosenkavaleren, Macbeth, Hans og Grete, Cavalleria rusticana, Pagliacci, Peer Gynt og Carmen.

I løpet av de siste årene har Barnekoret også spilt en rekke egne produksjoner tilrettelagt for unge utøvere, som henvender seg til et ungt publikum, blant annet Brundibar, Det store bankranet, Vi lager opera, Pollicino, Forhekset – med tryllestav i operaen, Askepott, Der Jasager, Lillebror og Knerten og Stormen – forteljinga om Miranda og Ferdinand, som vant den internasjonale prisen RESEOs Opera for Young Audiences Award 2014. I disse produksjonene har barna hatt alle de sentrale rollene.

Kontakt

Edle Stray-Pedersen

Leder og dirigent / leader and conductor
edle.stray.pedersen@operaen.no

Gunnar Bergstrøm

Regissør /director
gunnar.bergstrom@operaen.no

OPERASPIRER 2022,
en operaskole for barn 10–13 år.

Bli med på vår operaskole for helt vanlige barn som liker å synge!

Operaskolen finner sted i Operaen i Bjørvika fra 8. til 12. august 2022. Hver dag klokken 10–15.

  • Lær litt om: hvordan du bruker sangstemmen og om å spille musikkteater
  • Lær sanger fra ordentlige operaer
  • Vær med på å synge operaen Operaspirer - en monsteropera sammen med barn fra Barnekoret på scenen i Operaen

Operaskolen er gratis og det kreves ingen forkunnskaper
De 40 første påmeldte får tilbud om plass. 

Dersom du har spørsmål om sommerskolen, kontakt produsent og regissør Gunnar Bergstrøm, telefon 47915363, e-post: gunnar.bergstrom@operaen.no
eller barnekor-koordinator Johanne Lundebrekke Myskja, telefon 913 62 861, johanne.lundebrekke.myskja@operaen.no

Opptak

Barnekoret tilbyr et medlemskap i landets største musikk- og sceneinstitusjon, og gir dem faglige utfordringer gjennom deltakelse i større og mindre operaproduksjoner, egne korkonserter, og konserter sammen med Operaorkestret og andre aktører.

Alle som søker opptak til Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett må gjennom en prøve, der man blant annet forsøker å danne seg et bilde av barnets musikalske og sceniske potensial for å være med på korets aktiviteter. Det avholdes opptaksprøve til Barnekoret hver vår, som består av en forberedt selvvalgt sang, som fremføres uten instrumentledsagelse, og enkle gehør- og dramaøvelser.