Skip to main content
Shopping basket My page

Angela Brower

Den amerikanske mezzosopranen Angela Brower er en av de mest etterspurte lyriske mezzosopranene i sin generasjon. Karrieren hennes startet på Glimmerglass Opera Young American Artists Program i 2008. Påfølgende år mottok hun festivalprisen ved Münchner Opernfestspiele, og ble deretter med i Bayerische Staatsopers Opera Studio i München, der hun ble fast medlem av ensemblet fra 2010 til 2016. På denne scenen har hun vært å se som Octavian i Rosenkavaleren, Adalgisa i Norma, Annio og Sesto i La Clemenza di Tito, Komponisten i Ariadne auf Naxos, i tittelrollen i La Cenerentola, som Hans i Hans og Grete, Charlotte i Werther og Dorabella i Così fan tutte. Som Dorabella har hun senere også gjort suksess ved Salzburg Festival, Royal Opera House i London og ved Accademia Nazionale di Santa Cecilia i Roma.

Etter München-perioden debuterte Brower med Lyric Opera i Chicago som Idamante i Idomeneo, på Oper Stuttgart som Nicklausse i Hoffmanns eventyr og på Teatro Mayor de Bogotá som Octavian i Rosenkavaleren. Av andre høydepunkter kan nevnes debuter ved Opéra de Paris (Annio i La Clemenza di Tito); ved Deutsche Oper Berlin (Prins Orlovsky i Flaggermusen); på Festival d’Aix-en-Provence og på Glyndebourne Festival (Komponisten i Ariadne auf Naxos); på Lucerne Festival (Tamiri i Mozarts Il re pastore); ved Wiener Staatsoper (Rosina i Barberen i Sevilla) og ved Festspielhaus Baden-Baden som Siebel i Faust. Hun har også gjestet Metropolitan i New York som Octavian i Ariadne auf Naxos og i to produksjoner ved San Francisco Opera (Nicklausse i Hoffmanns eventyr og Cherubino i Figaros bryllup).

Angela Brower er også en etterspurt konsertsanger og har blant annet vært solist med Wiener Philharmoniker i Verdis Requiem. Hun har også medvirket som solist på Deutsche Grammophons kritikerroste innspillinger av Mozarts Così fan tutte og Figaros bryllup, begge under ledelse av Yannick Nézet-Séguin.

Angela Brower Photo: Rebecca Fay

Performances

Previous acts