Skip to main content
Shopping basket My page

Brindley Sherratt

Bass

Den britiske bassen Brindley Sherratt har fått anerkjennelse verden over for sine roller som Claggart i Billy Budd, Gurnemanz i Parsifal, Hunding i Valkyrien og Sarastro i Tryllefløyten, en rolle han har sunget over hundre ganger. 

Sesongen 2023/24 inkluderte høydepunkt som Rocco i Fidelio og Astradamors i Le Grand Macabre ved Bayerische Staatsoper, Zebul i Jephta ved Royal Opera House, en etterlengtet retur til Metropolitan Opera som Sarastro i Tryllefløyten, og debuten som Hagen i Götterdämmerung med London-filharmonien under ledelse av Vladimir Jurowski. Han medvirket også i Valkyrien ved Teatro dell’Opera di Roma, Songs and Dances of Death i Madrid, og en resital ved Wigmore Hall med pianist Julius Drake. 

Forrige sesong debuterte Sherratt ved Opéra National de Paris som Sarastro i Tryllefløyten,en rolle han også gjentok ved Royal Opera House og ved Edinburgh International Festival. Han gestaltet rollen som Doktor i Wozzeck ved Royal Opera House og Festival d’Aix en Provence, og Swallow i Peter Grimes ved Bayerische Staatsoper. På konsertscenen sang han Gurnemanz i Parsifal med Bergen Filharmoniske Orkester, Harapha i Samson ved BBC Proms, Beethovens Missa Solemnis ved Festival d’Aix-en-Provence.  

Tidligere har han blant annet sunget Hunding i Valkyrien for English National Opera, Claggart i Billy Budd, Sparafucile i Rigoletto, Gremin i Eugen Onegin, Fafner i Nibelungenringen, Ramfis i Aida, Kommandanten i Don Giovanni, og Timur i Turandot ved Royal Opera House. Han har også spilt Ochs i Rosenkavaleren for Glyndebourne Festival og Welsh National Opera, Marke i Tristan og Isolde for Glyndebourne Festival, og Sarastro ved flere store operahus, inkludert Wiener Staatsoper og Hamburgische Staatsoper. 

 Sherratt er også en aktiv konsertsanger, og har opptrådt ved festivaler som Bregenz, Edinburgh, Lucerne, Salzburg og Three Choirs, samt ved BBC Proms. Han har samarbeidet med ledende orkestre og dirigenter, inkludert Dallas Symphony Orchestra med Fabio Luisi, Philharmonia med Sir Andrew Davis, Mahler Chamber Orchestra med Harding, og Monteverdi Choir med Gardiner. 

Sherratt studerte opprinnelig trompet ved Royal Academy of Music, og er nå gjesteprofessor ved både Royal Academy og Royal College of Music. 

Performances

Future Acts