Skip to main content
Shopping basket My page

Cornelia Beskow

Sopran

Cornelia Beskow er utdannet ved Operakademiet og Operahögskolan i Sverige i 2015. Hun har allerede bemerket seg i store operaroller på Kungliga Operan som Donna Elvira i Don Giovanni, Chrysothemis i Elektra og Tatjana i Eugen Onegin, samt i Dead man walking, Rosenkavaleren og Den listige lille reven på Det Kongelige Teater i København. Hun har gjort Lady Macbeth fra Mtsensk på Theater Wiesbaden, og Senta i Den flyvende hollender På Malmö Opera.

Beskows store gjennombrudd var med Sieglinde i Valkyrien, da Wagners Nibelungenringen ble satt opp på Kungliga Operan i 2017. Før debuten som Sieglinde mottok hun Kungliga Operans Anders Wall-stipendium, og hun har også fått Svenska Wagnersällskapets Bayreuthstipendium, Barbro Saléns stipendium og flerfoldige stipendier fra Kungliga Musikaliska Akademien.

I 2017 vant hun fire priser i verdens største Wagnerkonkurranse i Århus. I 2018 medvirket hun i jubileumskonserten på Kungliga Operan for Birgit Nilssons 100-årsdag, som også ble sendt på OperaVision.

I 2020 debuterte Beskow som Elsa i Lohengrin ved Wiener Staatsoper, en prestasjon som ble bejublet av pressen. Våren 2022 hovedrolledebuterer hun ved Den Norske Opera & Ballett som Jenufa i Leos Janaceks opera med samme navn.

Cornelia Beskow Photo: Mats Bäcker

Performances

Selection of previous acts