Skip to main content
Shopping basket My page

Frode Olsen

Bass
Bass

Frode Olsen studerte ved Statens Operahøgskole med Jan Sødal som lærer. Han var fast ansatt på operahusene i Dusseldorf og Karlsruhe i Tyskland fra 1982 til -92. Fra 1992 har han vært frilanssanger. Olsen har sunget ved operahus og festivaler i Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike, Italia, Storbritannia, Irland, USA, Japan, Australia, Finland og Norge. Hans repertoar omfatter mer enn hundre roller. Blant dem bør disse nevnes: St. Francois i Messiaens' St. Francois d'Assise, Wotan i Wagners Nibelungenringen, Pogner og Hans Sachs i Mestersangerne fra Nürnberg, Gurnemanz i Parsifal, Kong Marke i Tristan og Isolde, Moses i Arnold Schönbergs' Moses og Aron, Astradamors i Ligetis Le grand macabre, Doktor i Alban Bergs Wozzeck, Filip i Verdis' Don Carlo, Zaccaria i Nabucco, Vodnik i Dvoraks' Rusalka og Pimen i Boris Godunov.

I 2018 debuterte han på La Scala i Milano som Hamm ved uroppførelsen av György Kurtags nye opera Fin de Partie. Denne rollen har han hatt stor suksess med ved en rekke operahus, i Paris, Antwerpen, Budapest og Valencia. Høsten 2023 synger han den igjen under BBC Proms i London. 

Ved Den Norske Opera & Ballett har han sunget Procida i Verdis' Vespri Siciliani, Filip i Don Carlo, Hollenderen i Den flyvende hollender, Sigismund ved uroppførelsen av Gisle Kverndokks' Den fjerde nattevakt og Astradamors i Le grand macabre. Han er å se på DVD som Gremin i Eugen Onegin og Valens i Peter Sellars oppsetning av Händels' Theodora, i tillegg til Le grand macabre fra Liceu i Barcelona. Han har medvirket ved CD-innspillinger av Salome med Dohnanyi (Decca), Le grand macabre med Salonen (Sony) og som Doktor i Wozzeck (EMI) med Ingo Metzmacher. Olsen har arbeidet med dirigenter som Claudio Abbado, Sylvain Cambrelain, Antonio Pappano, Andrew Davies og Kent Nagano, og regissører som Willy Decker, Peter Konwitschny, Herbert Wernicke, Peter Sellars, Luc Bondy, Peter Stein, David Pountney, Stefan Herheim, Stein Winge og La Fura dels Baus.

Performances

Selection of previous acts