Skip to main content
Shopping basket My page

Michael Weinius

Hoffsanger Michael Weinius vant førstepremie ved den internasjonale Wagner-konkurransen i Seattle i 2008, og har på kort tid etablert seg som en av Europas mest ettertraktede tenorer. Weinius er utdannet ved Adolf Fredriks Musikklasser og Operahögskolan i Stockholm, der han ble uteksaminert i 1995.

Han begynte sin karriere som baryton, men byttet i 2004 stemmefag til tenor. Han debuterte som Laça (Jenufa), og har sunget roller som Riccardo (Maskeballet), Dick Johnson (La Fanciulla del West), Herodes (Salome), Turiddu (Cavalleria rusticana), Siegmund (Valkyrien), Cavaradossi (Tosca), Don José (Carmen) og Otello (Otello). Michael Weinius har hatt flere roller skrevet spesielt for ham, inkludert David i Bathsheba av Sven-David Sandström og Alex Sebastian i Hans Gefors opera Notorious. I 2010 opptrådte han for første gang på Opera Bastille i Paris i Mathis der Maler under ledelse av Christoph Eschenbach.

I 2007 sang Michael Parsifal for første gang i en anerkjent produksjon i Karlstad domkirke. Etter det har han etablert seg som en av de mest ettertraktede tolkerne av denne rollen, som han blant annet har gjort ved Bayerische Staatsoper våren 2013. Samme år debuterte han med stor suksess ved Deutsche Oper i tittelrollen i Lohengrin og i Baden-Baden i en Wagner-galla med Staatskapelle Dresden og Christian Thielemann.

Våren 2015 debuterte han som Tristan ved Kungliga Operan i Stockholm, og i 2018 debuterte han som Siegfried i både Siegfried og Götterdämmerung i Düsseldorf.

Fremtidige engasjementer inkluderer Lohengrin og Siegfried i Leipzig, Tristan i Düsseldorf, Antwerpen og Zürich, og Siegfried ved Wiener Staatsoper.

I tillegg til operaengasjementene er Michael Weinius også aktiv som konsertsanger. Han har samarbeidet med dirigenter som Jukka-Pekka Saraste, Leif Segerstam, Donald Runnicles, Sakari Oramo, Kristijan Järvi, Esa Pekka Salonen, Manfed Honeck, Gustavo Dudamel og Kent Nagano. Michael Weinius er også tildelt en rekke priser, stipend og priser. For sin tolkning av tittelrollen i Peter Grimes på NorrlandsOperan ble han tildelt både Svenska Dagbladets Operapris 2009 og Tidskriften Operas pris. Han har blitt tildelt Birgit Nilssons stipend, Gösta Winbergh Award, Jussi Björling-stipendet og Lund Lunds Studentsångares solistpris.

Michael Weinius ble utnevnt til hoffsanger (en svensk hederstittel opprettet av kong Gustav III) i 2013.

Performances

Selection of previous acts