Skip to main content
Shopping basket My page

Rosalind Plowright

Mezzosopran

Den britiske mezzosopranen Rosalind Plowrights internasjonale operakarriere spenner over 45 år. Hun har opptrådt på de fleste store operahus i verden, som Metropolitan Opera i New York, San Francisco Opera, La Scala, Royal Opera House i London, Wiener Staatsoper og Opera National de Paris for å nevne noen. 

Hun begynte karrieren sin som sopran, før hun gikk over til å synge mezzosopran. En av glansrollene hennes var Desdemona i Otello, som hun har gjort både i Wien Staatsoper og ved English National Opera. Ved Royal Opera House har Plowright sunget rollen som Leonora i Il trovatore og Senta i Den flyvende hollender. For English National Opera har hun blant annet sunget Miss Jessel i The Turn of the Screw og Tosca. På La Scala har hun sunget hovedroller som Alceste og Suor Angelica. 

Som mezzosopran har Plowright gjort Fricka i Valkyrien og Herodias i Messenets opera med samme navn, ved Royal Opera House.  Hun har sunget The Old Baroness i Vanessa på Glyndebourne-festivalen, Mary i Den flyvende hollender på La Scala, Mrs Sedley i Peter Grimes ved Opéra de Lyon, Palau de les Arts i Valencia og Theater an der Wien. I Jenufa av Leos Janaceks har hun gjort rollen som stemoren Kostelnicka ved Metropolitan Opera og Le Châtelet i Paris, samt Kabanicha Katja Kabanova ved Staatsoper Berlin. 

Når Plowright gjør sin debut ved Den Norske Opera & Ballett, er det også i Leos Janaceks Jenufa, nå som bestemoren Starenka Buryjovka. 

Performances

Selection of previous acts