Handlekurv Min side
Carte Blanche:

Nororoca

Kjøp
Spilles
11. mars–14. mars
SCENE
Scene 2
Varighet
1 t

Kritikerrost energidans fra slummen i Rio

Nordisk og brasiliansk scenekunst møtes når den markante koreografen Lia Rodrigues ønsker danserne i Carte Blanche velkommen til Maré-favelaen, et av Rios største slumområder.

Nororoca er direkte inspirert av brasilianske Lia Rodrigues' forestilling Pororoca fra 2009. Forestillingen har fått super velkomst etter premieren med Carte Blanche i Bergen, blant annet en femmer i Bergens Tidende.

Det ligger en lovløs energi over hele stemningen, aldri rent og pent, alltid sultent og nærmest erotisk.

KLASSEKAMPEN

Det er en energi i ensemblet idet de trer inn på scenen som det er nærmest umulig ikke å bli nysgjerrig på.

SCENEKUNST

Der saltvann og ferskvann møtes

Nororoca tar utgangspunkt i Rodrigues' forestilling Pororoca fra 2009. Ordet «pororoca» stammer fra det tupianske språket. «Poro’rog» er et kraftig tidevannsfenomen som oppstår der saltvann og ferskvann møtes i elvemunningen til Amazonas. I den nye forestillingen er det brasiliansk og nordisk danseestetikk som møtes.

Prosessen frem mot premiere starter i favelaen Maré, et av Rios største slumområder, der danserne i Carte Blanche møter Lia Rodrigues for første gang. Denne kulturutvekslingen mellom dansere og koreograf skaper en gjensidig forståelse, som danner grunnlaget for Nororoca.

Vakkert, rått og intimt

I hjembyen Rio de Janeiro har den prisvinnende brasilianske dansekunstneren Lia Rodrigues bygget opp sitt eget kompani, så vel som Panorama Festival og Centro de Artes da Maré, et senter for kunst og kultur som holder til i favelaen.

For Rodrigues er kunst et medium for å uttrykke meninger. Som koreograf utforsker hun menneskelige relasjoner og gruppedynamikk. Resultatet blir ofte vakkert, rått og overraskende intimt når forestillingene hennes møter publikum.

[E]n forestilling det absolutt er verdt å få med seg. Det [oppleves som unikt] at vi får muligheten til å se denne forestillingen av Lia Rodrigues, denne gangen med dansere fra Norge i stedet for hennes eget kompani.

BERGENS TIDENDE

Forestillingen er produsert av Carte Blanche.

Kunstnerisk team og roller

 • Koreografi
  Lia Rodrigues
 • Koreografiassistent
  Amália Lima
 • Lysdesign
  Nicolas Boudier
 • Medvirkende
  Carte Blanche

Lyd og bilde

Nedlastbare bilder

Foto: Yaniv Cohen

Pris
100–350 kr
Velg selv
Forestillingen kan inngå i Velg selv-abo.
 • onsdag 11. mars
  19.30 / Scene 2
 • torsdag 12. mars
  19.30 / Scene 2
 • fredag 13. mars
  19.30 / Scene 2
 • lørdag 14. mars
  18.00 / Scene 2