Handlekurv Min side
codadancefest19:

Orbo Novo

Kjøp
Spilles
25. oktober
SCENE
Scene 2
Varighet
1 t 10 min

Fysisk dans med politisk brodd

Orbo Novo hadde premiere i 2009, i et USA som var åpent mot verden. 10 år senere har den politiske utviklingen gjort stykkets behandling av motsetningenes Amerika stadig mer aktuell.

I 2019 trenger vi en påminnelse om hva følelsen av frihet, innesperrethet, samhold og ensomhet gjør med oss. I sin første helaftens forestilling presenterer dansekompaniet Nagelhus Schia Productions det kontrastfylte verket Orbo Novo, med koreografi av Sidi Larbi Cherkaoui.

I forestillingen settes ønsket om å komme sammen opp mot det å ville løsrive seg. Tiden vi lever i settes opp mot fortiden og fremtiden. Kontrastene undersøkes i lys av Amerika slik det så ut i 2009: fylt av håp, men et melankolsk håp.

Med fysisk og intrikat koreografi, kompleks musikk av Szymon Brzóska og tekst fra «A Stroke of Insight» av Jill Bolte Taylor, trenger danserne seg gjennom grenser og motstand. Om barrierene ikke kan fjernes, så kan de kanskje flyttes på?

  • Stykket ble opprinnelig laget for Cedar Lake Contemporary Ballet i New York.
  • Denne oppsetningen er produsert av Nagelhus Schia Productions i samarbeid med Eastman, Bærum Kulturhus og Den Norske Opera & Ballett.

Forestillingen er en del av #codadancefest19, som samler det beste av norsk og internasjonal dans til Nordens største dansefestival 16.–26. oktober. Under festivalen vises også Angela Woodhouse og Nathaniel Rackowes verk (Un)touched gratis i foajeen i Operaen flere ganger. Følg med på codadancefest.no for mer festivalinfo.

Kunstnerisk team og roller

Lyd og bilde

Pris
100–350 kr
  • fredag 25. oktober
    18.30 / Scene 2