Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Kajsa Balto med KORK:

Sámi Juovllat
– Samisk jul

Kvinne i hvis samisk drakt snakker i mikrofon Kajsa Balto / Foto: Aurora Henni Krogh
Kjøp
Spilles
1. desember, 19:00
Scene
Hovedscenen
Varighet
1 t 30 min

Samisk julefeiring i 2024 sammen med Kringkastingsorkesteret

Den kritikerroste artisten Kajsa Balto inviterer i 2024 til en historisk julekveld sammen med KORK. Dette vil være den første samiske julekonserten i Operaen.

Kajsa Balto har de siste årene markert seg med sitt sjelfulle vokaluttrykk og sterke formidlingsevne. I 2021 slapp hun julealbumet «Sámi juovllat», et viktig bidrag til mangfoldet i julemusikken. Der finner man en unik kombinasjon av klassiske julesalmer oversatt til samisk, tradisjonelle samiske julesanger og helt nye, egenkomponerte juleperler.

– Denne konserten i 2024 blir det største prosjektet jeg har begitt meg ut på til nå. Med Kringkastingsorkesteret på laget løftes den samiske julemusikken til nye musikalske høyder. Dette blir en milepæl på mange forskjellige måter. Jeg gleder meg så mye! sier Kajsa Balto.

– Noe av drivkraften min i dette prosjektet har vært et ønske om å fylle på med mer julestemning og julemusikk i samisk språkdrakt. Jeg har selv savnet et større utvalg i samiske julekonserter og ikke minst mer julemusikk på samisk. Både når det gjelder allerede kjente julesanger og nyskrevne låter. Så sammen med KORK skal vi levere julestemning fra første tone, forklarer Kajsa Balto, før hun legger til:

– Jeg har et håp om at den første samiske julekonserten i Operaen vil resultere i mye positivt for framtiden, ikke bare akkurat for denne kvelden. At opplevelsen kan leve videre, og at samiske perspektiver kan bli mer vanlig å inkludere i alle sammenhenger. Det vil bety mye for å styrke forståelsen og samholdet mellom folk. 

Samisk tekst her

Pris
510–610 kr
NB!
Konserten er 1. desember 2024
  • søndag 1. desember
    19:00 / Hovedscenen