Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Daniel Johansson

Tenor

Den svenske tenoren Daniel Johansson innledet sesongen 22/23 med tittelrollen i Tannhäuser på Theater und Philharmonie Essen, og har debutert i tittelrollen i Parsifal  på Grand Théâtre de Genève. Våren inkluderer engasjement som Cavaradossi i Tosca både på Kungliga Operan og her i Oslo. 
 
Forrige sesong debuterte Daniel Johansson som Pierre Bezukhov i Prokofievs Krig og fred i Genève, etterfulgt av nok en rolledebut som skattejeger Elis i Schrekers Der Schatzgräber på Deutsche Oper i Berlin. I 2020/21 gjorde Daniel sin første opptreden med rollen som Tristan i Theatre und Philharmonie Essens nye produksjon Tristan XS, en redusert versjon av Tristan og Isolde. Daniel har også sunget Cavaradossi i en filmet konsertversjon av Tosca på Royal Swedish Opera, streamet på Operavision samt på Kungliga Operan Play. 
 
Sesongen 2019/20 inkluderte rollen som Fritz i Franz Schrekers Der ferne Klang, iscenesatt av Christof Loy på Kungliga Operan i Stockholm, etterfulgt av Don José i Carmen, på samme scene. Daniel var også gjest på Wiener Staatsoper som Apollon/Dionysos i Orest. 

Daniel Johansson har tidligere gjestet San Francisco Opera som Matteo i Arabella, og har sunget tittelrollene som Lohengrin, også Hoffmann i Hoffmanns eventyr på Deutsche Oper. Han har også sunget rollen som Don José (Carmen) ved en rekke europeiske operahus. Av andre nylige roller han har sunget, kan nevnes Cavaradossi i Tosca her i Oslo, på Malmö Opera og i Stockholm, Siegmund i Valkyrien ved Theater an der Wien og Lohengrin på Musiktheater i Essen. Han har også hatt roller i blant annet Salome og Rhingullet, sunget Rodolfo i La bohème, Pinkerton i Madama Butterfly og Count Loris Ipano i Fedora.  

Johansson har vært solist her i Nasjonaloperaen flere ganger, og sunget roller som Tamino i Tryllefløyten, Macduff i Macbeth, Rodolfo i La bohème, Telemaco i Ulysses vender hjem, Alfred i Flaggermusen, Narraboth i Salome og Don Jose i Carmen  

I 2018 ble Daniel Johansson utnevnt til hoffsanger av HM Kong Carl XVI Gustaf. I 2021 mottok han medaljen Litteris et Artibus fra HM Kong Carl XVI Gustaf, for sine fremragende prestasjoner som operasanger. 

Nærbilde av mann med skjegg Daniel Johansson / Foto: Nadia Sjöström

Opptredener

Utvalgte tidligere forestillinger