Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Gurgen Baveyan

Baryton

Barytonen Gurgen Baveyan er fra Armenia, og kunne i sesongen 2021/2022 legge bak seg flere høydepunkt: blant annet en rekke konserter på Ravenna-festivalen under ledelse av Riccardo Muti. 

Som medlem av ensemblet ved Teater Basel, sang Baveyan tittelrollen i Kirill Serebrennikovs oppsetning av Barberen i Sevilla, rollen han også sang ved Gran Teatro Nacional i Lima, Teatro delle Muse i Ancona og Teatro Verdi i Sassari.  

Baveyan ble nominert til årets «mest ettertraktede sanger» av magasinet OpernWelt i 2018. Hans nylige karrierehøydepunkter inkluderer rollen som Don Alvaro i Il viaggio a Reims på Gran Teatre del Liceu i Barcelona, ​​på Rossini Opera Festival i Pesaro, og i den gylne salen til Musikverein. Han sang Dandini i La Cenerentola i Firenze og rollen som Schaunard i La bohème på Stadttheater Klagenfurt.  

Han har sunget Michelotto Cibo i en konsertforestilling av Die Gezeichneten i Concertgebouw Amsterdam med det nederlanske kringkastingsorkestret, og han opptrådte på Hvite netter-festivalen i St- Petersburg med Mariinskij-teatret. Som medlem av Opera Studio, og senere som gjesteartist ved Oper Frankfurt, har Baveyan spilt en rekke roller, her kan nevnes greven i Figaros bryllup, og Marullo i Rigoletto. 

Baveyan er utdannet ved det armenske statskonservatoriet og ved Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Frankfurt am Main, under veiledning av Hedwig Fassbender. I 2013 mottok han 2. pris ved Pavel Lisitsian-konkurransen i Moskva, og i 2010 mottok han prisen for Årets unge sanger fra Armenias president. 

Opptredener

Utvalgte tidligere forestillinger