Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Michele Angelini

Tenor

Michele Angelini ble av Dallas Morning News beskrevet som en artist som «utviser en stemme av silkemykhet så vel som grasiøs smidighet». 

Angelini gjorde sin europeiske operadebut ved den verdensberømte Rossini Opera Festival i Pesaro som Conte di Libenskof i Il viaggio a Reims, og har begeistret publikum ved ledende internasjonale scener i repertoar av Bellini, Donizetti, Gluck, Mozart og Rossini.  

Han ble nominert til årets beste unge mannlige sanger ved International Opera Awards 2016, og har siden da opptrådt ved scener som Opera Köln, Concertgebouw i Amsterdam, Bolshoi i Moskva og Staatsoper Unter den Linden i Berlin.  

Høydepunkter fra de siste sesongene inkluderer tittelrollen i Glucks Orfeus og Eurydike ved Royal Opera House, Covent Garden med Sir John Eliot Gardner og de engelske barokksolistene, en Metropolitan Opera-debut som Ruodi en ny-produksjon av Guillaume Tell dirigert av Fabio Luisi, Bayerische Staatsoper-forestillinger av Il turco i Italia og Semiramide, og Barberen i Sevilla ved Royal Opera House, Covent Garden, Théâtre des Champs-Élysées, Der Staatsoper im Schiller Theatre Berlin, og Kungliga Operan i Stockholm – for å nevne noen.   

Angelini mottok førstepris i Savonlinna Opera Festival International Singing Competition i 2010, og førstepris i Gerda Lissner Foundation Singing Competition i 2012. Han var topp-prisvinner av Opera Index Award 2013, og mottokk en oppmuntringspris til minne om Charles Anthony fra George London Foundation. Han er utdannet ved Ohio State University og har grader i både vokal og fagottspill. 

Michele Angelini Foto: Rebecca Fay

Opptredener

Utvalgte tidligere forestillinger