Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Guro Kleven Hagen

1. konsertmester

Den norske fiolinisten Guro Kleven Hagen er kjent som en av de mest spennende unge skandinaviske musikerne i dag. I 2011 debuterte hun med Oslo-Filharmonien og Jukka Pekka Saraste, og har siden spilt konserter med de store orkestrene i Skandinavia. I 2018 ble hun utnevnt til 1. konsertmester for Operaorkestret. Guro har også de siste fem årene vært kunstnerisk leder av Valdres Sommersymfoni - en kammermusikkfestival i hjertet av Norge, med musikere som Leif Ove Andnes, Quatuor Ebène, Vilde Frang, Maxim Rysanov, Truls Mørk og Paul Lewis.

Guros debutinnspilling av Prokofjevs 2. og Bruchs 1. fiolinkonsert med Oslo-Filharmonien og Bjarte Engeset ble valgt som «Editor´s Choice of the Month» av Gramophone Magazine i august 2014. Innspillingen ble også shortlistet i Gramophone Guide som en av de fineste klassiske utgivelsene i 2014/2015. Hennes andre CD med Marianna Shirinyan ble nominert til Spellemann-prisen 2017.

Som solist har Guro jobbet med orkestre i Tyskland, Russland, Østerrike, Danmark, Sverige, Polen, Estland, Israel, Jordan og Norge, med dirigenter som Johannes Gustavsson, Christian Vasques, Christian Arming, Cornelius Meister, Ari Rasilainen, Perry So, Jaime Martín og Eivind Aadland.

Som kammermusiker har Guro jobbet tett med Janine Jansen, Leif Ove Andsnes, Marianna Shirinyan, Eivind Holtsmark Ringstad og Håvard Gimse, og er fast gjest på mange av Skandinavias ledende kammerfestivaler. Hun var også en del av å etablere Edvard Munch Ensemble – et ensemble som levende utforsker klassiske musikks «vanlige grenser».

I 2016 avsluttet Guro studiene med Antje Weithaas ved «Hochschule für Musik Hanns Eisler» i Berlin, etter flere år med studier hos Stephan Barratt-Due og Alf Richard Kraggerud ved Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. Guro er prisvinner av en rekke internasjonale konkurranser, inkludert EMCYs pris for musikk i Menuhin-konkurransen 2010 og 2. prisen i Eurovision Young Musician Competition i Wien 2010. Hun har også mottatt Arve Tellefsen Musikerpris (2014), Statoils talentstipend i klassisk musikk (2013), Norsk solistpris (2010), Prinz-von-Hessen-Preis i Kronberg (2009), og ble feiret som Norges Unge Musiker i en alder av fjorten år (2008).

Guro spiller på en C. Bergonzi, også kjent som «Kreisler-Bergonzi», velvillig utlånt fra Dextra Musica.

Opptredener