Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

La elevene bli kjent med opera og ballett!

Mer enn 20 000 barn og unge fra hele Norge tar hvert år del i formidlingsaktivitetene, i alt fra daglige omvisninger og kunstnermøter, til workshops og forestillinger. Dette får vi til takket være godt samarbeid med nysgjerrige og initiativrike lærere.


Her finner du en oversikt over både velprøvde og nye tilbud. Noen vil fungere som første glimt inn i Operaens verden, andre kan i større grad brukes som ressurs for dere med mange muligheter til for- eller etterarbeid relatert til pensum.

Vi ønsker å tilpasse formidlingsaktiviteten til elevenes alder og studieretning, og tar gjerne imot spørsmål eller nye ideer til hvordan vi best kan møte deres behov. Ikke nøl med å kontakte oss. Under teksten til hvert av tilbudene finner du kontaktinfo.

Vi sees i Operaen – eller på skolen din!

Møt Den Norske Opera & Ballett – digitalt!


Digitale omvisninger og operaverksted i eget klasserom: Formidlingsavdelingen laget i 2020 en digital versjon av Møt Den Norske Opera & Ballett, i samarbeid med Den kulturelle skolesekken i Oslo.

Klassene får video-omvisning i Operaen og følger operaverksted-film, på sin egen skole. En formidler er til stede i klasserommet via Teams, og leder elevene gjennom opplegget direkte fra Operaen. Elever og lærere snakker med formidleren og stiller spørsmål underveis. Undervisningsopplegget tar omtrent 1 time, og krever ingen forkunnskaper. Målet er at elevene skal bli kjent med Operaen og hva opera er.

Mer info: skolesekken@operaen.no

Omvisning for elever

På omvisning blir elevene kjent med små og store rom i Operaen, og får høre om hvordan en forestilling blir til. Opplegget tilpasses ulike alderstrinn og kan spisses til ulike fag- og studieretninger. Omvisninger arrangeres daglig hver hele time fra kl. 10. og fram til to timer før forestillingstart på Hovedscenen.

Varighet ca. 50 min.

Vi tilbyr også omvisning med sceneprøve, hvor elevene får se deler av en prøve på Hovedscenen. Disse arrangeres kun på bestemte dager, og starter som regel kl. 10.

Varighet ca. 1 t 30 min.

Priser

Barnehager til og med videregående skole

Omvisning: kr 500,- pr. gruppe på inntil 25 personer på dagtid/ukedag

Omvisning med sceneprøve: kr 750,- pr. gruppe på inntil 25 personer på dagtid/ukedag

Folkehøgskoler og kulturskoler:

Omvisning: kr 1000,- pr. gruppe på inntil 25 personer

Omvisning med sceneprøve: kr 1500,- pr. gruppe på inntil 25 personer

Lærergrupper

kr 1500,- pr. gruppe på inntil 25 personer

Reservasjon eller mer info

omvisning@operaen.no
mandag–fredag kl. 10–12: tlf. 47 91 51 61

Generalprøver med introduksjon/ forestillingsbilletter 

Elever ved videregående skoler, folkehøgskoler, kulturskoler, universiteter og høyskoler har mulighet til å være til stede på generalprøver. Disse foregår på dag- eller kveldstid, har begrenset antall plasser og krever deltakelse på introduksjonsforedrag i vårt formidlingssenter én time før prøvestart.

Generalprøve med introduksjon koster kr. 1000,- pr. gruppe på inntil 30 personer inkludert lærere.

Påmelding eller mer info

omvisning@operaen.no
mandag–fredag kl. 10–12: tlf. 47 91 51 61

100-kroners billetter til skoler

Skoleklasser i grunnskolen til og med videregående skole kan kjøpe billetter til kr 100,- pr. elev. Prisen gjelder uansett forestilling, dersom det er ledige plasser. Fribillett til læreren som følger klassen er inkludert. Skolebilletter må bestilles samlet av skolen.

Pris: kr 100,- pr. elev

Reservasjon av billetter: skole@operaen.no

Musikkstund / Dansestund i Operaen

(for barnehager og 1. klasser)

Vi inviterer vi fire-, fem- og seksåringer til hyggelig Musikkstund eller Dansestund i Operaen.

Opplegget egner seg for barn fra fire år, og varer mellom 30 og 40 minutter.

Pris: kr 1000,- pr. gruppe på inntil 25 deltakere (barn og voksne)

I Musikkstund blir barna kjent med operaeventyr som Tryllefløyten, Askepott og Hans og Grete, og får synge, spille og leke sammen med sangpedagog Helene Dick-Henriksen og pianist Sara Aimée Smiseth / Marita Kjelstad Rabben.

Påmelding eller mer info:

omvisning@operaen.no

Tlf.: 47 91 51 61, mandag–fredag kl. 10–12

 

Opera på timeplanen

Femteklasser ved utvalgte skoler får en operatime i uken med sang og drama, for å utforske sanger og følelser fra operaens verden sammen med profesjonelle skuespillere, sangere og musikere. Resultatet, operafabelen Funiculì og Funiculà, vises på skolen for medelever og familie. En ny skole får muligheten til å delta hvert skoleår.

Mer info:
ragnhild.kristina.motzfeldt@operaen.no

På tå hev

Gjennom På tå hev får ungdommer mulighet til å danse. Tusenvis av ungdommer får prøve seg i en danseworkshop. De mest engasjerte får deretter mulighet til intensiv dansetrening over flere måneder. Med dette formidlingsprosjektet ønsker vi å knytte bånd til dansemiljøer over hele Norge.

I tillegg fortsetter vi vårt årlige prosjekt med danseglade unge rekruttert fra Oslo og Viken. Alle deltakere fra ulike fylker får videreutvikle sine ferdigheter, bli mer allsidige, og får muligheten til å danse på en scene i Operaen.

Gjennom På tå hev Ballett får barneskoler i Oslo gratis verksteder og 10-ukers ballettkurs. Flere hundre barn får ballettopplæring ledet av ballettdansere og pedagoger fra Nasjonalballetten og Ballettskolen ved DNO&B.

På sikt håper vi at prosjektet kan være med på å bedre det som i dag er et sårbart rekrutteringsgrunnlag.

På tå hev er sjenerøst støttet av Sparebankstiftelsen DNB og Sparebankstiftelsen SR-Bank.

Mer info:
sarah.da.fonseca@operaen.no