Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

La elevene bli kjent med opera og ballett!

Mer enn 20 000 barn og unge fra hele Norge tar hvert år del i formidlingsaktivitetene, i alt fra daglige omvisninger og kunstnermøter, til workshops og forestillinger. Dette får vi til takket være godt samarbeid med nysgjerrige og initiativrike lærere.


Her finner du en oversikt over både våre formidlingstilbud. 

Vi ønsker å tilpasse formidlingsaktiviteten til elevenes alder og studieretning, og tar gjerne imot spørsmål eller nye ideer til hvordan vi best kan møte deres behov. Kontakt oss gjerne på formidling@operaen.no

Vi sees i Operaen – eller på skolen din!

Omvisning for elever

På omvisning blir elevene kjent med små og store rom i Operaen, og får høre om hvordan en forestilling blir til. Opplegget tilpasses ulike alderstrinn og kan spisses til ulike fag- og studieretninger. Omvisninger arrangeres daglig hver hele time fra kl. 10 og fram til to timer før forestillingstart på Hovedscenen.

Varighet ca. 50 min.

Vi tilbyr også utvidet omvisning med fordypning i et spesifikt tema, for eksempel kostymefag, verksteder eller yrker i Operaen.

Varighet ca. 1 time 30 min.

omvisning med sceneprøve, får elevene se deler av en prøve på Hovedscenen. Disse arrangeres på bestemte dager, og starter som regel kl. 10.

Varighet ca. 1 time 30 min.

Priser

Barnehager til og med videregående skole
Omvisning: kr 500,- pr. gruppe på inntil 25 personer på dagtid/ukedag

Utvidet omvisning: kr 750,- per gruppe på inntil 25 personer på dagtid/ukedag

Omvisning med sceneprøve: kr 750,- pr. gruppe på inntil 25 personer på dagtid/ukedag

Folkehøgskoler og kulturskoler:
Omvisning: kr 1000,- pr. gruppe på inntil 25 personer

Omvisning med sceneprøve: kr 1500,- pr. gruppe på inntil 25 personer

Lærergrupper: kr 1500,- pr. gruppe på inntil 25 personer

Reservasjon eller mer info omvisning@operaen.no

Generalprøver med introduksjon/ forestillingsbilletter 

Elever ved videregående skoler, folkehøgskoler, kulturskoler, universiteter og høyskoler har mulighet til å være til stede på generalprøver. Disse foregår på dag- eller kveldstid, har begrenset antall plasser og inkluderer introduksjonsforedrag i forkant.

Generalprøve med introduksjon koster kr. 1000,- pr. gruppe på inntil 30 personer inkludert lærere.

For oversikt over generalprøver eller mer info: formidling@operaen.no

150-kroners billetter til skoler

Skoleklasser i grunnskolen til og med videregående skole kan kjøpe billetter til kr 150,- pr. elev. Prisen gjelder uansett forestilling, dersom det er ledige plasser. Fribillett til læreren som følger klassen er inkludert. Skolebilletter må bestilles samlet av skolen.

Pris: kr 150,- pr. elev

Reservasjon av billetter: skole@operaen.no

Vi anbefaler å forberede elevene på å se forestilling, og kan hjelpe dere med formidlingsmateriale. Kontakt oss gjerne på formidling@operaen.no

Musikkstund / Dansestund i Operaen

(for barnehager og 1. klasser)

Vi inviterer fire-, fem- og seksåringer til hyggelig Musikkstund eller Dansestund i Operaen. Opplegget egner seg for barn fra fire år, og varer cirka 40 minutter. Her blir barna kjent med opera- og balletteventyr og får synge og danse sammen med erfarne formidlere og utøvere.

Pris: kr 1000,- pr. gruppe på inntil 25 deltakere (barn og voksne)

Musikkstund og Dansestund tilbys på utvalgte datoer, ta kontakt for mer info eller påmelding: formidling@operaen.no

Møt Den Norske Opera & Ballett – digitalt!


Digitale omvisninger og operaverksted i eget klasserom. Klassene får video-omvisning i Operaen og følger et filmet operaverksted der de lærer om opera og får synge sammen med en operasanger. Undervisningsopplegget tar omtrent 1 time, og krever ingen forkunnskaper. Målet er at elevene skal bli kjent med Operaen og hva opera er.

Mer info: formidling@operaen.no  

Operaen i Minecraft
Skoleelever over hele landet kan utforske Operahuset i Oslo og bli med på innsiden i det populære dataspillet Minecraft. Elevene inviteres til å slippe kreativiteten løs og bygge digitale kulisser til forestillingen Orfeus i underverdenen.

I læringsspillet Operaen i Minecraft er Operahuset i Oslo gjenskapt i detalj. Her får elever fra småtrinnet til ungdomsskolen bygge sin egen scenografi. Samtidig blir de kjent med Operahuset, verkstedene og flere av yrkene som jobber sammen for å skape store forestillinger.

Undervisningsopplegget er klart til bruk i flere fag, og er tilgjengelig for alle skoler med Microsoft 365 og lisens til Minecraft Education. Les mer og last ned Skogliv Skole

På tå hev

Gjennom På tå hev får ungdommer mulighet til å danse. Tusenvis av ungdommer får prøve seg i en danseworkshop. De mest engasjerte får deretter mulighet til intensiv dansetrening over flere måneder. Med dette formidlingsprosjektet ønsker vi å knytte bånd til dansemiljøer over hele Norge.

I tillegg fortsetter vi vårt årlige prosjekt med danseglade unge rekruttert fra Oslo og Viken. Alle deltakere fra ulike fylker får videreutvikle sine ferdigheter, bli mer allsidige, og får muligheten til å danse på en scene i Operaen.

Gjennom På tå hev Ballett får barneskoler i Oslo gratis verksteder og 10-ukers ballettkurs. Flere hundre barn får ballettopplæring ledet av ballettdansere og pedagoger fra Nasjonalballetten og Ballettskolen ved DNO&B.

På sikt håper vi at prosjektet kan være med på å bedre det som i dag er et sårbart rekrutteringsgrunnlag.

På tå hev er sjenerøst støttet av Sparebankstiftelsen DNB og Sparebankstiftelsen SR-Bank.

Mer info:
sarah.da.fonseca@operaen.no