Skip to main content
Shopping basket My page

Dorottya Láng

Mezzosopran

Den ungarske mezzosopranen Dorottya Láng  ble født i Budapest i 1986, og studerte ved Universität für Musik und Darstellende Kunst i Wien med Claudia Visca. Hun er prisvinner av 2012 Emmerich Smola-konkurransen og har vunnet priser i 2011 Wigmore Hall/Kohn Foundation Song Competition og ved Mozart Academie-konkurransen 2013 i Aix-en-Provence. 

Sesongen 2022/23 sang Láng rollen som Hans i Hans og Grete med Nederlandse Reisopera og rollene som Idomeneo, Komponisten og Rosina ved den ungaske statsoperaen. Hun sang også ved Wiener Musikverein og sang mezzo-partiet i «Buch mit sieben Siegeln» med Wienersymfonikerne, og rollen som Judith i Ridder Blåskjeggs borg med Berlinerfilharmonikerne.  

Sesongen 2021/22 sang hun rollen som Judith i Ridder Blåskjeggs borg i to nye produksjoner: en under Axel Kober ved Deutsche Oper am Rhein og i regi av Francis Hüsers ved Theater Hagen i Tyskland. Hun sang også hovedrollen til Rossinis La Cenerentola ved den latviske nasjonaloperaen i Riga med stor suksess, og gjorde rollen som Adriano fra den tidlige Wagner-operaen Rienzi i i Budapest under Marc Albrechts ledelse.  

Rollen som Judith har hun også sunget under Adam Fischer i Düsseldorf Tonhalle. 

Sesongen 2018/19 vendte Láng tilbake til Hamburgische Staatsoper for rollene som Minerva i Ulysses vender hjem og Hannah A. i Benjamin. Hun fremførte også Beethovens 9. symfoni med Wienersymfonikerne, i Szenen aus Goethes Faust ved Stichting Omroep Muziek i Utrecht, samt debuten Hugo Wolf Academy i november 2018 med i form av en Loewe-sangresital med Milan Siljanov.  

Tidligere sesonger har hun hatt følgende roller på Hamburgische Staatsoper: Angelina i Renaud Doucets La Cenerentola, Hermia i Simon Phillips A Midsummer Night's Dream, 2. hushjelp i Daphne, Vavara i Janáčeks Káťa Kabanová, Dorabella i Cosí fan tutte, Flora i La traviata, og Cherubino i Stefan Herheims produksjon av Figaros bryllup, dirigert av Ottavio Dantone. Láng har også sunget en rekke roller ved Mannheim Nationaltheater, ved operaen i Malmø, ved Volksoper i Wien. Ved Ruhrtriennale sang hun Wellgunde fra Rhingullet under Theodor Currentzis. 

Hun er også en aktiv konsertutøver.

Se full biografi her: https://dorottyalang.com/about/ 

Nærportrett av ung kvinne med  mørkt hår Dorottya Láng / Photo: Chris Gonz

Performances

Selection of previous acts