Skip to main content
Shopping basket My page

Marta Petkova

Gjestesolist

Marta Petkova ble født 1986 i Sofia, Bulgaria. Hun ble uteksaminert i samme by i 2004 ved National School of Dance i klassen til Rumiana Atanasova.

I 1995 var hun finalist i den internasjonale ballettkonkurransen i Tallinn, Estland og Luxembourg. Hun vant den nasjonale ballettkonkurransen Anastas Petrov, og mottok Grand Prix og en ærespris fra Dobrich kommune. Samme år ble Marta Petkova tildelt prisen Sylvia Ko for unge talenter i Varna International Competition i Japan. Under den samme konkurransen ble hun tilbudt å fortsette utdanningen ved Kirov-akademiet i Washington, DC. I 2002 vant hun Gran Prix på den internasjonale festivalen i Fiviziano i Italia, og samme år ble hun medlem av kompaniet til Sofia Opera og Ballet.

I 2006 ble fikk hun en pris for unge talenter av det bulgarske kulturdepartementet. I 2007 ble hun utnevnt til det øverste solistnivået i kompaniet, prima ballerina. Repertoaret hennes inkluderer: Clara i Nøtteknekkeren, Kitri i Don Quixote, Maria i Goat Horn, Odette/ Odile i Svanesjøen, Balanchine, Scheherazade, Kamleliadamen, Nikiya og Gamzati i La Bayadère og mange andre. I 2011 ble hun tildelt Crystal Lyre for sine prestasjoner i Svanesjøen og sitt bidrag til ballettkunsten.


https://www.sofiaballet.com/cast/marta-petkova/

Performances

Selection of previous acts