Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Hedvig Haugerud

Mezzosopran

Hedvig Haugerud er en norsk sopran, født i Oslo i 1994. I 2017 fikk hun sin bachelorgrad fra Norges musikkhøgskole, hvor ett av årene ble tilbrakt som utvekslingsstudent i Paris ved det prestisjetunge Conservatoire National et Supérieur. Hun fortsatte sine studier ved Det Kongelige Teaters Operaakademi i København, hvor hun begynte samarbeidet med den anerkjente sanglæreren Susanna Eken. Hun avla sin eksamen i 2021, med et lengre utdrag av Strauss’ Rosenkavaleren, hvor hun sang rollen som Marsjalinnen. I løpet av studiene debuterte hun også ved Det Kongelige Teater, i rollen som Annina i Verdis La traviata. I august 2022 fikk Hedvig bryne seg på et større Verdi-parti, som Amelia i Maskeballet på Opera på Skäret i Sverige. Svenska Dagbladet beskrev henne som «en sensasjon». 

4. tjenestepike/slepbærer i Elektra er Hedvigs debut på Den Norske Opera & Ballett, og senere i sesongen opptrer hun også i Elektra på Det Kongelige Teater i København, i rollen som Den fortrolige /oppsynsdamen.

Hedvig har deltatt i flere prestisjetunge konkurranser, som Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse 2021, Neue Stimmen 2022, og Renata Tebaldi International Voice Competition 2022. I 2020 mottok hun Bayreuth Stipendung, og ble invitert som gjest til festspillene det påfølgende år. Hedvig er fått internasjonal oppmerksomhet, og i 2022 signerte hun med det anerkjente agenturet Intermusica i London.

Hedvig Haugerud besitter en sjelden og fargerik Jugendlich-Dramatischer sopranstemme. Hun begynte som mørk mezzosopran, og fortsetter å utvikle sine vokale ferdigheter i retning av det store Verdi–Strauss–Wagner-repertoaret. 

Opptredener

Tidligere forestillinger