Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Hege Høisæter

Mezzosopran

Hege Høisæter var en del av Nasjonaloperaens solistensemble 2002–2016, og har tolket en rekke krevende roller innenfor et bredt spekter av stilarter – fra barokk via kjernerepertoar til urframføringer. 

Blant disse finner vi Ottavia i Poppeas kroning, Herodias i Salome, Jocaste i Oedipus Rex, Giulietta i Hoffmanns eventyr, Waltraute i Götterdämmerung, Kabanicha i Katja Kabanova, Aksinja i Lady Macbeth fra Mtsensk, Cornelia i Julius Cæsar, Geschwitz i Lulu, Prins Orlofsky i Flaggermusen, Sextus i Titus, tittelrollene i Carmen og Miss D, Mescalina i Le grand macabre, Fionula i Gisle Kverndokks Jorden rundt på 80 dager, tittelrollen i Rebekka av Glenn Erik Haugland, Naboen i Rolf Wallins Elysium, 

Etter at hun begynte som frilanser, har hun gjestet Operaen som Edith i Synne Skouens Ballerina i 2017, og som grevinnen i Spar dame i 2018, og høstet strålende anmeldelser for begge disse. 

Mellom 2018 og 2021 medvirket hun i GöteborgsOperans oppsetninger av Nibelungenringen. Hun har også sunget blant annet i Brittens The turn of the Screw på Folkoperaen i Stockholm, og i Rusalka på Bergen Nasjonale Opera. 

Hege Høisæter har også vært en viktig del av et frilansensemble, som har turnert i Skandinavia med Bartoks Ridder Blåskjegg. Sammen med pianisten Jorunn Marie Bratlie har hun laget en Brahms-konsert, som hadde premiere under Asker Kammermusikkfestival i 2022.  

I samarbeid med LAWO Classics ble solo-CDen JORDLYS Norwegian Contemporary Songs utgitt i oktober 2019. Den inneholder flere verk skrevet spesielt for og dedikert til Høisæter. Hun ble nominert i kategorien «Solistischer Gesang des Jahres – Lied» av Opus Klassik for denne innspillingen. 

Opptredener

Utvalgte tidligere forestillinger