Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Kári Freyr Bjørnsson

Kári Freyr Bjørnsson har siden 2000 vært medlem av Nasjonalballetten. Han har blant annet danset Prins Désiré i Mats Eks Tornerose, Faren i Tetleys Vårofferet, Monsieur GM og Gaoler i MacMillans Manon, Doktoren i Spucks Woyzeck, en av stesøstrene i Stevensons Askepott og Zuniga i Scarletts Carmen – en ballett i tre akter. Høsten 2019 danset han rollen som Engstrand i Ghosts – Ibsens Gengangere og General Gabler i Moum Aunes Hedda Gabler, sistnevnte både på Operaens hovedscene og i Nasjonalballettens debut på Bolsjojteatret i Moskva. Han har også danset rollen som Drosselmeyer i Boyadjievs Nøtteknekkeren.

Bjørnsson har danset fremtredende partier i en rekke verk av Kylián, deriblant Whereabouts Unknown, Bella Figura, Heart’s Labyrinth, Stamping Ground, Sechs Tänze, Creation, No More Play og Sarabande. Det samme gjelder León og Lightfoots SH-BOOM!, Softly, as I Leave You, Shangri-La og Start to Finish, Duatos Por vos Muero og Forsythes Workwithinwork og One Flat Thing, reproduced.

Roller har blitt skapt for ham i Elos Cut to Drive, Brake-Green og Døden og piken, Bjørnsgaards Standard Arabesque, Boyadjievs Roundabout, Espejords Møtt veggen?, Støvinds Partita for ham og henne og Strømgrens Partita. Han har også medvirket i balletter som Tetleys Stormen og Crankos Troll kan temmes.

Kári Freyr Bjørnsson er født i Århus i Danmark, oppvokst og utdannet på Island og ved Svenska Ballettskolan i Stockholm. Han danset ved European Ballet før han kom til Nasjonalballetten.

Opptredener

Utvalgte tidligere forestillinger