Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Aleksander Nohr

Baryton

Etter endt utdannelse på Operaakademiet i København ble Aleksander Nohr engasjert som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett, hvor han  gjorde seg bemerket i mindre roller i Don Giovanni, Carmen, La traviata, Madama Butterfly og Viva la mamma.

Fra høsten 2023 er Aleksander fast ansatt i Nasjonaloperaen.

I 2015 sang han Escamillo i Carmen ved Ringsakeroperaen. Denne rollen gjorde han senere ved Malmø Opera i 2019, og senere ved Arktisk Filharmoni i Bodø. I 2016 sang han Dandini i La Cenerentola ved Den Jyske Opera i Danmark med stor suksess – en rolle han vendte tilbake til Bjørvika med i 2017. 

 I Operaen har han også medvirket som Schaunard i Herheims La bohème og som Mr. Redburn i Billy Budd, og som Moralès i Carmen. Våren 2022 var han tilbake i Operaen som Starek i Jenufa, og høsten 2022 medvirket han i konserten Wonderful Bernstein!. 

Andre engasjementer omfatter Greven Figaros bryllup med Arktisk filharmoni, Dido og Aeneas med Concerto Copenhagen og Kristoffer Rustung Olav Engelbrektsson med Opera Trøndelag, Escamillo i Carmen ved Operaen i Kristiansund og Malmö Opera, Ping i Turandot ved Opera Trøndelag og i Kristiansund, og Marcello i La bohème ved RingsakerOperaen. 

Aleksander Nohr er en hyppig gjest på festivaler i hele Skandinavia, og  er meget etterspurt som solist i oratorier og messer. Han har arbeidet med dirigenter som Andrew Lawrence-King, Vello Pähn, Giordano Bellincampi, Lawrence Foster, Michael Boder og Manlio Benzi.

Han har innspilt sanger av John Frandsen på CD, og han samarbeider med akkordeonist Ida Løvli Hidle. Sammen fremfører de et repertoar som spenner seg fra folkemusikk til nykomponert musikk.

Aleksander Nohr har studert i Trondheim med Kåre Bjørkøy, i København med Professor Kirsten Buhl Møller og har deltatt i master classes med bl.a. Bo Skovhus, Anne Lise Berntsen, Mikael Eliasen, Fiona MacSherry og Ouri Bronchti. Han har mottatt flere legater og stipendier både i Norge og Danmark. 

 

 

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Utvalgte tidligere forestillinger