Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Frøy Hovland Holtbakk

Sopran

Frøy Hovland Holtbakk er en norsk lyrisk sopran fra Skurdalen i øvre Hallingdal. Hun var ansatt som solistpraktikant i Den Norske Opera & Ballett sesongene 21/22 og 22/23, og hadde sin debut på huset høsten 2021 som Lauretta i Gianni Schicchi. Fra 2024 har Holtbakk gått inn i en åremålsstilling ved Nasjonaloperaen.  

Frøy ble i 2019 ferdigutdannet fra Operaakademiet i København, med Susanna Eken som lærer.

Av tidligere utdannelse har hun en bachelorgrad fra Barratt Due musikkinstitutt i Oslo, og har også bakgrunn innenfor teater og musikal fra Romerike folkehøgskole og Bårdar Akademiet.

I 2017 debuterte hun som Papagena i Tryllefløyten ved Den Kongelige Opera i København, der hun senere ble engasjert i roller som Ida i Flaggermusen, En blomsterpike i Parsifal og Frasquita i Carmen. Frasquita ble også hennes debut i Tyskland i 2020 på Oper Frankfurt. Vinteren 2021 sang hun Servilia i La clemenza di Tito med Bergen Nasjonale Opera. 

I sine år som solistpraktikant i Operaen har hun blant annet sunget Stasi i Czardasfyrstinnen, Ashely Devon i Mizzy Mazzolis The Listeners, Frasquita i Carmen og Cupido i Orfeus i underverdenen. I sesongen 23–24 står to store roller for tur: Oscar, en pasje i Maskeballet og Fiordiligi i Così fan tutte 

Frøy Hovland Holtbakk har et mangfoldig repertoar og er også en ettertraktet konsertsanger.

Frøy Hovland Holtbakk Frøy Hovland Holtbakk / Foto: Sara Olivia Sanderud

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Utvalgte tidligere forestillinger