Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Simen Bredesen

Tenor (solistpraktikant)

Simen Bredesen (f. 1995) begynte sin bachelor i klassisk sang ved Griegakademiet i Bergen. Derfra gikk han årsstudium og masterprogrammet ved Operahøgskolen i Oslo og ble uteksaminert våren 2021. Han er ansatt som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett sesongene 21/22 og 22/23.

I 2017 gjorde han Benoit og Parpignol i La bohème i Bergen i regi av Kirkens Bymisjon. I 2018 var han en av svært få studenter som fikk være solist i NRKs produksjon Grieg minutt for minutt. I uroppføringen av Nattspill av Glenn Erik Haugland og Heidi Tronsmo var rollen som Nils Lykke utviklet spesielt for ham. Under sine studier på Operahøgskolen har Simen gjort roller som Don Alfonso (Così fan tutte), Monostatos (Tryllefløyten), Oronte (Alcina) og Lenskij (Eugene Onegin) samt medvirket på en av Den Norske Opera & Balletts balkongkonserter.

I 2019 ble han tildelt Haugstadstipendet for unge kunstnere. I 2020 gestaltet han rollen som Azaël i Debussys lyriske scene L’enfant prodigue og i 2021 avsluttet han sitt masterstudium ved Operahøgskolen ved å gjøre den mannlige hovedrollen Eisenstein i J. Strauss’ Flaggermusen. 

 

Simen Bredesen

Opptredener

Utvalgte tidligere forestillinger