Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Eli Kristin Hanssveen

Sopran

Eli Kristin Hanssveen fra Hadeland debuterte ved Nasjonaloperaen i 2002 og ble fast solist fra 2007. Her har hun gjort seg bemerket med sterke kvinneroller som Gilda i Rigoletto, Norina i Don Pasquale, Zerbinetta i Ariadne auf Naxos, Musetta i La bohème, Pamina, Nattens dronning og Første dame i Tryllefløyten, Evrydike i Glucks Orfeus og Evrydike, Violetta i La traviata, Liù i Turandot og Kvinnen i Rolf Wallins nye opera Elysium. Hun har også sunget i Nasjonalballetten UNGs oppsetning av Romeo og Julie og Clorinda i Stefan Herheims produksjon av Rossinis La Cenerentola. Sammen med Thor Inge Falch, Hege Schøyen og Øivind Blunck inntok hun Scene 2 med forestillingen Hege og Øivind går til Operaen, både i 2014 og 2015. Våren 2015 sang hun i tillegg Primadonnaen i Donizettis Viva la mamma – en produksjon som var på turné i samarbeid med Riksteatret høsten 2015. 

De siste årene har hun sunget rollene Nella i Gianni Schicchi, Søster Genovieffa i Suor Angelica, Marianne i Rosenkavaleren og Pamina i Tryllefløyten, og Moren i Hans og Grete. 

Rollen som Violetta i La traviata har hun også sunget i Stavanger, Bodø og Tromsø, og høsten 21 gjestet hun Opera Nordfjord i Kverndokks Jorden rundt på 80 dager. Hun har gitt liv til Solveig i Peer Gynt-spelet på Gålå og Margrethe i urpremieren av heavy metal-operaen Faust. I 2009 var hun første sanger som mottok et av Norges største kulturstipender, Tom Wilhelmsens stiftelses opera- og ballettpris.

Eli Kristin Hanssveen har stor musikalsk appetitt og et bredt spenn, og har tidligere sunget både pop og viser, og har også etablert sin egen festival, Operafest Røykenvik. Hun har gitt ut flere CD-er, og i 2013 kom hennes første solo-CD med arier: Sempre libera. 

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Utvalgte tidligere forestillinger