Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Jeanette Goldstein

Alt

Jeanette E. Goldstein (mezzosopran) har sin utdanning fra Norges musikkhøgskole og Operahøgskolan i Stockholm. Hun var ansatt ved Wermland Opera i Karlstad i 2011, hvor de satte opp hele Ringen av Richard Wagner. Her gjorde hun rollene som Rossweisse og Flosshilde.

I 2013 debuterte hun som Carmen i Bizets opera i Kilden Konserthus, Kristiansand. I regi av Opera Sør sang hun også i oppsetningen av Tryllefløyten i 2012. I 2017 gjorde Jeanette rollen som Siegrune i Den ny operas oppsetning av Wagners opera Valkyrien i Esbjerg, Danmark, og samme år spilte hun rollen Tora i den nyskrevne operaen Sildagapet, ved av Opera Nordfjord. Sommeren 2018 spilte Jeanette rollen som Maria i Querinioperaen på Røst. Hun har også vært solist i en rekke messer og oratorier, blant annet Händels Messias, Matteuspasjonen, Johannespasjonen og Juleoratoriet av Bach, og Mozarts Requiem.

I tillegg til å være solist er Jeanette en ettertraktet ensemblesanger, og har gjort flere produksjoner med blant annet Det Norske Solistkor, Operakoret ved Den Norske Opera & Ballett, Vokal Nord og Trondheim Vokalensemble.

Svarthvitt portrett av kvinne med langt bølgete hår Jeanette Goldstein / Foto: Erik Berg

Opptredener

Utvalgte tidligere forestillinger