Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Thale Bergsaune

Sopran

Thale Bergsaune har sin sangutdannelse fra Norges musikkhøgskole og Jysk musikkonservatorium i Danmark. Hun ble fast ansatt i Operakoret i desember 2004. Thale Bergsaune var semifinalist i Dronning Sonjas Internasjonale sangkonkurranse 2005, og ble dermed en av de fire beste norske i konkurransen. Hun deltok også i Belvedere internasjonale sangkonkurranse i Wien 2007.

Thale har hatt diverse frilans-oppdrag, og hun har gjort en del kirkekonserter, bl.a. sunget sopransolo i Johannespasjonen, "Passio" av Arvo Pärt i Fagerborg kirke (2007), sopranpartiet i Dixit Dominus av G.F. Händel med Ceciliaforeningen (2009), og i solotersett fra Missa Romana av Pergolesi på Nasjonaloperaens julekonsert 2006. Hun har også deltatt på en del av Nasjonaloperaens huskonserter.

Våren/sommeren 2012 gjorde hun rollen som 1. trallerske i Gisle Kverndokks opera Den fjerde nattevakt, både på Den Norske Opera & Ballett og under Savonlinna operafestival i Finland. Videre hadde hun rollen som Nanna i operaen Khairos av Knut Waage, og medvirket som sopransolist i teateroppsetningen Styrtet engel på Nationaltheateret, med regi av Kjersti Horn.

I mars 2014 sang hun sopranpartiet i Carmina Burana i Universitetets aula med Akademisk korforening og Drammen symfoniorkester. I august gjorde hun rollen som Nattens dronning i Tryllefløyten i regi av Opera trøndelag. Den samme rollen gjorde hun i Ringsakeroperaens oppsetning i november 2014. 

Opptredener

Utvalgte tidligere forestillinger