Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Bernt Ola Volungholen

Baryton

Bernt Ola Volungholen kommer fra Stange i Hedmark. Han har studert ved Operaakademiet i København, med Susanna Eken som lærer. Til tross for sin unge alder har han allerede flere innstuderte og framførte roller, blant annet medvirket han i Det kongelige teaters 10-årsjubileumsforestilling som cover for hovedrollen Papageno.

Volungholen debuterte i RingsakerOperaens oppsetning av Hoffmanns eventyr i 2010. Han har arbeidet med landets fremste orkestre og dirigenter som KORK, Barokkanerne, Terje Boye Hansen og Torodd Wigum, og har vært hyppig gjest ved Kirsten Flagstad Festival gjennom en årrekke.

Ved urframføringen av Henning Sommeros opera Querini, som ble spilt på øya Røst ytterst i Lofoten i 2012, sang Bernt Ola partiet Christophoro. Han synger også kirkemusikk og har sunget blant annet Ein Deutsches Requiem av Brahms og Forkledd Gud av Larsson. Han er også en aktiv operapub- og konsertsanger.

Fra 2016 til 2019 har han vært en del av ensemblet ved Luzerner Theater i Sveits, der han har gjort roller som Lescaut i Manon, Giorgio Talbot i Maria Stuarda, Mercutio i Romeo og Julie og Papageno i Tryllefløyten – for å nevne noen. Rollen som Papageno sang han også ved Den Norske Opera & Ballett i 2017. Høsten 2019 sang han rollen som Figaro i Barberen i Sevilla ved RingsakerOperaen.

Julen 2021 var Volungholen tilbake i Den Norske Opera & Ballett for å gjøre Jupiter i Orfeus i underverdenen, og i sesongen 22/23 medvirker han i konserten Wonderful Bernstein!.  

Opptredener

Utvalgte tidligere forestillinger