Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Sergio Vitale

Baryton

Barytonen Sergio Vitale studerte ved Accademia Nazionale di Santa Cecilia Opera Studio i Roma og ved Accademia Chigiana i Siena. 
 
Han debuterte som Giorgio Germont i La traviata og Schaunard i La bohème på Deutsche Oper Berlin, hvor han var solist sesongen 2010/2011. Videre hadde han tittelrollene i Don Giovanni  ved Teatro Verdi i Salerno, og Gianni Schicchi ved Auditorium Parco della Musica i Roma, og sang Malatesta i Don Pasquale i Savona. 
 
Vitale har også sunget tittelrollen i Falstaff  ved Teatro della Fortuna i Fano; Don Profondo i Il Viaggio a Reims på Rossini Opera Festival; Marullo i Rigoletto på turné i Japan med Teatro alla Scala; Figaro i Barberen i Sevilla ved Teatro San Carlo i Napoli; Sharpess i Madama Butterfly ved Teatro Belli i Spoleto og Don Geronio i En tyrker i Italia på Teatro Vincenzo Bellini i Catania. 

Mange av disse rollene har han sunget på en rekke store operahus både i Italia og resten av Europa, og rollen som Haly i Italienerinnen i Algerie har han sunget 
på flere italienske scener så vel som i Muscat i Oman. Han har også sunget i Maskeballet, Turandot, La Fanciulla del West. 

De siste årene har han sunget i La traviata på flere operahus, Gianni Schicchi, L'Elisir d'amore, Tosca, Le Tre Regine, Il Maestro di Cappella og Il segreto di Susanna; La forza del destino, Adriana Lercouvreur, Simon Boccanegra, tittelrollen i Rigoletto og Madama Butterfly. Sergio Vitale debuterte ved Metropolitan Opera i New York i produksjonen av Fedora. 

Blant kommende produksjoner kan nevnes Il Trovatore, Turandot og Maria Stuart, Simon Boccanegra og Pagliacci. 

Konsertopptredener inkluderer Carmina Burana med orkesteret Giovanile italiana i Milano; Faurès Requiem på Teatro Lirico i Cagliari og Teatro Petruzzelli i Bari; en konsert på Opèra de Nice og en konsertversjon av Rigoletto (Marullo) i Concertgebouw i Amsterdam. 

Portrett av mann med skjegg Sergio Vitale / Foto: Todd Rosenberg

Opptredener

Utvalgte tidligere forestillinger