Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Erika Pastel

Erika Pastel begynte i Nasjonalballetten i 2021 etter to år i Nasjonalballetten UNG. I 2021 ble hovedrollen i Jensen/Tourets Afternoon of a Faun skapt for henne, og året før danset hun i Houghs 5 Ballerinas sammen med fire av Nasjonalballettens solister under strømmeforestillingen Nærme. Hun har også danset Svanesjøen pas de deux og medvirket i Makarovas La Bayadère, Spucks Anna Karenina, Balanchines Serenade, Boyadjievs Nøtteknekkeren, Kyliáns Sleepless, Ekmans Resin, Tourets Let's Play, Edmonds Left from Write og Andersens Holbergsuite.

Pastel (f. 2000) begynte som toåring begynte å danse ved morens danseskole på øya Martinique. I årene 2009–2019 gikk hun på ballettskolen ved Finlands nasjonalballett. Her danset hun rollen som Terasina i Napoli, tittelrollen i La Sylphide – begge iscenesatt av Dinna Bjørn – og hovedrollen i Uotinens Joutsenet (Svaner). I 2012 danset hun også rollen som lille Kerttu og den største barnerollen som Gerda i Finlands nasjonalballett oppsetning av Greves Snow Queen. Hun har fått de neoklassiske duettene Can you pass me the salt? og Darkling av Thibault Monnier skapt for seg.

Pastel vant i 2016 1. plass i ballett og samtidsdans i juniorklassen i Finlands ballettkonkurranse, og i 2018 vant hun 1. plass i ballett og samtidsdans i seniorklassen samt pris for beste koreografi skapt av en student. Sommeren 2019 hadde hun kontrakt med Opéra de Nice.

Sort/hvitt portrett av danser i Nasjonalballetten Erika Pastel / Foto: Erik Berg

Opptredener

Utvalgte tidligere forestillinger