Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Elise Nøkling-Eide

Elise Nøkling-Eide begynte i Nasjonalballetten høsten 2019, etter to år i Nasjonalballetten UNG. I 2021 debuterte hun i tittelrollen i et utdrag fra La SylphideHun har også danset Moyna i 2. akt av Giselle, svane, vals og prinsesse i Svanesjøen, en av fire russiske damer i Balanchines Serenade og medvirket i hans balletter Valse-Fantaisie, Allegro Brillante og Theme and Variations. Hun har også danset i Crankos Onegin, Makarovas La Bayadère, Naharins Minus 16, Ekmans Cacti og Resin og Boyadjievs Fair Enough.

Hennes parti i Heises miniatyropera/-ballett Lucretia ble skapt for henne, og i 2019 opptrådte hun i ballettgallaen Gala Ballarins Catalans al Món i Barcelona.

Elise Nøkling-Eide (f. 1998) fra Oslo begynte å danse fire år gammel på Jorunn Kirkenær Ballettskole og fortsatte videre på Den Norske Ballettskole før Kunsthøgskolen i Oslo.  Som ballettstudent danset hun blant annet pas de deux-er fra Grand pas Classique, Jewels, Tornerose og Don Quixote, i Kyliáns Indigo Rose og utdrag fra Forsythes Artifact. Hun medvirket også i flere av Nasjonalballettens produksjoner: både Bjørns og Boyadjievs Nøtteknekkeren, Balanchines Serenade, Coralli/Perrots Giselle og MacMillans Manon. I årene 2014–2017 konkurrerte hun i Den nordisk-baltiske ballettkonkurransen i Falun.

Svart/hvitt portrett av danser i Nasjonalballetten Elise Nøkling-Eide / Foto: Erik Berg

Opptredener

Utvalgte tidligere forestillinger