Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Jonathan Olofsson

Jonathan Olofsson har danset framtredende partier i Kyliáns One of a Kind og Gods and Dogs, Balanchines Serenade, Ekmans Cacti, Jensen/Tourets Afternoon of a Faun og i norgespremieren av Naharins Secus. Han har gjort større roller som Gremin i Crankos Onegin, Rottekongen i Boyadjievs Nøtteknekkeren, Horatio i Øyens The Hamlet Complex, unge Pastor Manders i Ghosts – Ibsens Gengangere av Espejord og Moum Aune og Oberon i utdrag fra Sunds En midsommernattsdrøm. Han danset også i Espejords kritikerroste How did I get where … og Lynchs nyskapte C aura og har medvirket i Makarovas La Bayadère, Spucks Anna Karenina og Moum Aunes Hedda Gabler.

Han begynte i hovedkompaniet i 2018, etter to år i Nasjonalballetten UNG, der han medvirket i klassiske balletter som Crankos Onegin, MacMillans Manon og Holmes' Svanesjøen. Under UNGs turné til Cannes våren 2018 danset han i Balanchines Allegro Brilliante, i tillegg gjorde han Pas de sept fra Bournonvilles Et folkesagn i Flammen kulturhus.

Olofsson (f. 1997) begynte å danse ved Svenska Balettskolan i Göteborg som tiåring, før han fortsatte utdannelsen sin ved Kunsthøgskolen (KHiO) i Oslo. Som student danset han roller som prinsen i Askepott og Albrecht i Giselle, og medvirket i balletter som Flames of Paris, Le Corsaire og Kyliáns Indigo Rose. Han har også deltatt i konkurranser som Stora Daldansen og Prix de Lausanne.

Sort/hvitt portrett av danser i Nasjonalballetten Jonathan Olofsson / Foto: Erik Berg

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Utvalgte tidligere forestillinger