Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Nora Elise Augustinius

«Nasjonalballettens Nora Elise Augustinius gjør en formidabel innsats når hun ikke bare danser, men debuterer som sanger og skuespiller i rollen som Charlotte.» Det skrev Dagsavisen etter urpremieren på musikalen Bienes historie på Det Norske Teatret høsten 2020.

Augustinius ble medlem i Nasjonalballetten høsten 2019, etter to år i Nasjonalballetten UNG. Høsten 2018 danset hun rollen som Regine i Moum Aune og Espejords Ghosts – Ibsens Gengangere på turné i Shanghai, og da Nasjonalballetten UNG var på turné til Cannes i 2017, danset hun hovedrollen i Balanchines Allegro Brilliante. Våren 2021 danset hun Lynchs duett A Bolèro sammen med Silas Henriksen, foruten flere roller i Kyliáns One of a Kind. Hun har også medvirket i Ekmans Cacti, Balanchines Serenade, Naharins Minus 16 og Espejords Some see stages, en rolle som ble koreografert for henne.

Augustinius begynte å danse på Norsk Ballettinstitutt i Lillestrøm da hun var tolv år. Etter fire år ved Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett kom hun inn på Kunsthøgskolen i Oslo i 2014. Som student danset hun i flere av Nasjonalballettens oppsetninger, blant annet Giselle og Balanchines Serenade, foruten rollene som snøfnugg og blomst i Boyadjievs Nøtteknekkeren i 2016. I barneoperaen Stormen – Forteljinga om Miranda og Ferdinand spilte/danset hun hovedrollen som Miranda i 2014. Hun danset også rollen som Clara og Sukkerfeen for KGB Dans & Ballets oppsetning av Nøtteknekkeren ved Bærum kulturhus i 2015. Augustinius vant 1. pris i seniorklassen i Den nordisk-baltiske ballettkonkurransen Stora Daldansen i Falun i 2017.

Sort/hvitt portrett av danser i Nasjonalballetten Nora Elise Augustinius / Foto: Erik Berg

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Utvalgte tidligere forestillinger