Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Magne Fremmerlid

Bass

«Enestående» og «malmklar» er bare noe av det anmelderne har skrevet om Magne Fremmerlid de siste par årene. I perioden 1997 til 2016 var han fast tilknyttet solistensemblet ved Nasjonaloperaen. På hans mangfoldige repertoar står roller som Scarpia i Tosca, Sarastro i Tryllefløyten, Colline i La bohème, Kommandanten i Don Giovanni, Fafner i Rhingullet, Hagen i Götterdämmerung, Vannånden i Rusalka, Kong Marke i Tristan og Isolde, Heinrich i Lohengrin, Hermann i Tannhäuser, Stuart i Jorden rundt på 80 dager og Tempo/Nettuno i Ulysses vender hjem. Han har også bemerket seg i roller som Dikoj i Katja Kabanova, prest i Tryllefløyten og Daland i Den flyvende hollender – i tillegg til den skrekkelige Boris i Lady Macbeth fra Mtsensk.

Fremmerlids sjangermessige spenn er bredt og inkluderer både tørrfiskoperaen Querini på Røst og jazzoperaen Storkaren under festivalen Fjord Cadenza. I tillegg er han en etterspurt konsert- og oratoriesanger og har vært solist en rekke ganger med Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester og Stavanger Symfoniorkester.

Våren 2016 medvirket Fremmerlid, sammen med Hege Høisæter, i «Ringen på 80 minutter». Dette var deres avskjedsforestilling som solister ved Nasjonaloperaen. Som nåværende frilanser har Fremmerlid vært engasjert ved Den Norske Opera & Ballett som Bonzo i Madama Butterfly og nå som Sarastro i Tryllefløyten, og vil også bli å høre som Absalon Pedersøn Beyer i Anne Pedersdotter i juni. Han er en hyppig gjest på norske distriktsoperascener, som Opera Nordfjord, Operaen i Kristiansund og Opera Østfold, og sommeren 2019 synger han Ramphis i Aida på Oscarsborg Operaen.

 

 

Opptredener

Utvalgte tidligere forestillinger