Handlekurv Min side
Engelsk 

 

Billettsalg ute av drift tirsdag kveld

Vi oppgraderer systemene våre, og derfor vil det ikke være mulig å kjøpe billetter i kveld. Velkommen tilbake onsdag morgen!

Lina Johnson

Sopran

Lina Johnson har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København. Hun debuterte på Det Kongelige Teater i København som Najade i Ariadne auf Naxos i 2009 og har siden gjort roller der, som Constance i Dialogues des Carmélites, Musetta i La bohème, Despina i Così fan tutte og Genovieffa  i Suor Angelica. Hun har også sunget Violetta i La traviata ved Copenhagen Operafestival, Oscar i Maskeballet ved Opera Nordfjord, Frasquita i Carmen med Trondheim Symfoniorkester, og Adele i Flaggermusen, Vespetta i Pimpinone, Rosina i Barberen i Sevilla, Nattens dronning i Tryllefløyten og Hustruen i Rolf Wallins opera Elysium ved Den Norske Opera & Ballett. De siste somrene har hun sunget Gilda i Rigoletto og Adina i Elskovsdrikken ved Oscarsborgoperaen. Adina har hun også sunget ved Den Jyske Opera, og Gilda ved Scottish Opera og ved Operaen i Kristiansund.

Johnson har vunnet flere priser og konkurranser, blant annet Sonnings musikkpris i 2008 og andrepris i den finske Kokkola Nordic Lied Competition i 2007. I 2010 deltok hun på Mozart-akademiet ved Aix-en-Provence-festivalen i rollen som Serpetta i La finta Giardiniera

Opptredener

Tidligere forestillinger

  • Gilda i Rigoletto
  • Hustruen i Elysium
  • Nattens dronning i Tryllefløyten
  • Nattens dronning i Tryllefløyten 2015
  • Nattens dronning i Tryllefløyten 2016