Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Alberto Ballester

Cubanske Alberto Ballester har danset rollen som Rothbart i Svanesjøen, Gremin i Crankos Onegin, Solors venn i La Bayadère og flere fremtredende partier i Nøtteknekkeren. I 2020 danset han den berømte bonde-pas-de-deux-en fra Giselle, i Ekmans Cacti, Inaos moderne koreografi Pulse og i Tourets nyskapte verk Wagō.

Ballester har medvirket Corders Romeo og Julie, Nurejevs Don Quixote, Scarletts Carmen – en ballett i tre akter, Strømgrens Lamentate, Forsythes One flat thing, reproduced, Kyliáns One of a Kind, Arcimboldo og Sarabande, Stevensons Askepott, Balanchines Theme and Variations og MacMillans Manon. Han ble fast medlem av Nasjonalballetten fra 2016, etter å ha vært en del av Nasjonalballetten UNG og medvirket i Boyadjievs Picture Perfect og Kyliáns Evening Songs.

Som medlem i den cubanske nasjonalballetten (2010–2014) medvirket han i helaftens balletter som Svanesjøen, Nøtteknekkeren, Tornerose og Giselle samt Alicia Alonsos Don Quijote. Sammen med kompaniet turnerte han også i Kina og Spania, og arbeidet med koreografer som Peter Quanz, Annabelle Lopez Ochoa and Luis Serrano. Han er født i 1992 og kommer fra hovedstaden Havanna, der han også tok sin utdanning. Som elev turnerte han i Sør-Afrika som utvekslingsstudent, og han har også deltatt i den internasjonale ballettkonkurransen i Havanna.

Portrett av danser i Nasjonalballetten, Alberto Ballester Alberto Ballester / Foto: Erik Berg

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Utvalgte tidligere forestillinger