Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Magnus Staveland

Tenor
Tenor

Tenoren Magnus Staveland er født i Stavanger, og studerte ved Musikkhøgskolen i Oslo og ved Operaakademiet i København. Han har gjestet Den Norske Opera & Ballett ved flere anledninger, og fra høsten 2021 er Staveland engasjert som fast solist i vårt solistensemble.

Han har også gjort internasjonal karriere som konsertsanger, operasanger og på CD-innspillinger. Han har vært engasjert ved Teatro alla Scala i Milano, La Fenice i Venezia, Teatro del Maggio Musicale Fiorentino i Firenze, Teatro Real Madrid, Staatsoper Berlin, Theater an der Wien, Opéra Garnier Paris, Théâtre de La Monnaie i Brussel, Opera Vlaanderen i Antwerpen, Perm State Opera, Ho Chi Minh Opera House, Kungliga Operan i Stockholm, Det Kongelige Teater i København, Festival d'Aix-en-Provence, Händel-festivalen i Halle, Nationaltheater Mannheim, Opera de Rouen Normandie, Musikfest Bremen og Drottningholmfestivalen i Stockholm.

På reportoaret hans finner vi roller som Don Ottavio i Don Giovanni, Tamino i Tryllefløyten, Ferrando i Così fan tutte, Medoro i Orlando Paladino, Aret i Haydns Philemon og Bauchis, Evandre i Glucks Alceste, Ati i Glucks Ariesto, Giova i Glucks Bauci e Filemone, Clotarco i Rossinis Armida, og  Anfinomo i Il ritorno d'Ulisse in Patri og Nerone i Poppeas kroning av Monteverdi. I tillegg kommer en rekke roller i verker av komponister som Händel, Cavalli og Scarlatti.  

Han har samarbeidet med en rekke av verdens ledende dirigenter: Rinaldo Alessandrini, Fabio Biondi, Ivor Bolton, Alessandro de Marchi, Rafael Frühbeck de Burgos, Philippe Herreweghe, René Jacobs, Andrew Manze, Andrew Parrot, George Petrou, Jukka-Pekka Saraste, Marc Soustrot og Karl-Heinz Steffens.

Staveland er en etterspurt konsertsanger innenfor barokkrepertoaret. Våren 2015 høstet han strålende anmeldelser for Vivaldis L'oracolo in Messina på The Barbican i London, senere har han sunget i Bragherona i Gasmans L'Opera Seria ved La Monnaie i Brussel; videre i Bachs Johannnespasjonen i Brüssel med B'Rock Baroque Orchestra Ghent, på BBC Proms i Royal Albert Hall med Vespers av Monteverdi, i Bachs Matteuspasjonen i Bergen og i Beethovens Missa Solmenis og Bachs Juleoratorium med Trondheim Symfoniorkester. 

 

Magnus Staveland Magnus Staveland / Foto: Anne Valeur

Opptredener

Fremtidige forestillinger

Utvalgte tidligere forestillinger